Știrea zilei

România are un nou premier desemnat

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marți, pe Ludovic Orban, liderul Partidului Național Liberal (PNL) în funcția de premier al României. Anuțul a fost făcut după ce șeful statului român a participat la o nouă de consultări cu liderii partidelor de opoziție, scrie infoprut.ro.

„După consultările cu partidele politice parlamentare şi formaţiunile politice parlamentare, am tras concluzia pe care am spus-o şi după prima rundă de consultări: că se conturează un guvern în jurul PNL.  Personal, cred că alegerile anticipate sunt o soluţie, dar nu acum cu Guvernul Dăncilă interimar. Fiecare zi în plus cu acest guvern eşuat este o zi pierdută pentru România. Aşadar am decis să desemnez următorul prim-ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, preşedintele PNL, preşedintele celui mai mare partid din Opoziţie, promotorul principal al moţiunii de cenzură. Aşa este democratic corect, aşa se va întâmpla”, a declarat Klaus Iohanis

De asemenea, Ludovic Orban premierul desemnat a menționat că Executivul pe care îl va conduce va da românilor „cinste, competenţă, integritate, dedicare în servirea interesului public şi soluţii la marile probleme” cu care se confruntă ţara.

Sunt onorat să îmi asum această responsabilitate în numele PNL şi garantez că voi pune toată experienţa, toate cunoştinţele, toată energia de care dispun în slujba servirii interesului public. (…) Vom da românilor ceea ce aşteaptă de la noi şi anume cinste, competenţă, integritate, dedicare în servirea interesului public şi soluţii pentru marile probleme cu care se confruntă România azi”, a afirmat Ludovic Orban, la Cotroceni.

Ludovic Orban s-a născut la data de 25 mai 1963, în mun. Brașov, într-o familie multietnică, tatăl său fiind maghiar, iar mama – româncă. Este fratele mai mic al lui Leonard Orban, fost comisar european pentru multilingvism si fost ministru.

El a absolvit Facultatea de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității Brașov (1988) și studii politice la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (1993).

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Italia iese din carantina, proteste în Europa, sancțiuni dure în Qatar, arestări în Londra | VIDEO

Șefa guvernului belgian, venită în vizită la un spital din Bruxelles, a fost nevoită să …