Știrea zilei

România: Alte două cazuri de infectare cu virusul ucigaș, confirmate | VIDEO

Două cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în România. Este vorba de un bărbat și o femeie, care au revenit recent din Italia. Astfel numărul cazurilor de contaminare peste Prut a ajuns la trei persoane. Între timp, noi cazuri de infectare cu virusul periculos anunță și Noua Zeelandă, Lituania și Republica Belarus.

Conform presei române, bărbatul a ajuns în România cu simptome de febră. Acesta a avut un atac de insuficiență respiratorie, dar acum se simte mai bine și se află sub supravegherea medicilor. Cel de-al doilea caz confirmat vineri, este o femeia din Timișoara, care s-a adresat medicului abia peste două zile de la apariția primelor simptome de boală. Acum este plasată în carantină la domiciliu. Medicii urmează să îi testeze pe toți cei care au intrat în contact cu pacienții diagnosticați.

Tot în România, un liceu s-a închis, în urma unui caz suspect de coronavirus. O elevă, care, la fel, a revenit din Italia, are simptome specifice bolii provocată de COVID-19. Autorităţile sunt în așteptarea rezultatelor.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România miercuri seara. Pacientul este un tânăr din județul Gorj, care a intrat în contact cu un italian infectat. Medicii din țara vecină anunță că 7000 de persoane sunt izolate la domiciliu, iar 99 se află în carantină. Și Biserica Ortodoxă Română ia măsuri de precauție fără precedent. Preoţii le recomandă enoriașilor să se abțină de la sărutatul icoanelor și, dacă prezintă simptome de răceală, să nu frecventeze lăcașurile sfinte. Iar pentru a evita îmbolnăvirea, enoriașii se vor împărtăși cu lingurița pe care o vor aduce de acasă.

Între timp, în Italia numărul contaminărilor este în creștere. Sunt 650 de persoane infectate și 17 decedate. Lituania, Belarus și Noua Zeelandă au anunțat primele cazuri de îmbolnăviri. Noul coronavirus a ajuns deja în peste 50 de țări. Până acum, a făcut peste 2800 de victime, fiind înregistrate peste 83 de mii de îmbolnăviri.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un fost premier francez, condamnat închisoare

Fostul premier francez Francois Fillon a fost condamnat luni la cinci ani de închisoare, dintre …