Știrea zilei

Rezultatele alegerilor | VIDEO

Alegerile locale generale s-au încheiat. Astfel, potrivit datelor preliminare plasate pe pagina CEC, pe teritoriul țării au votat aproape 650 de mii de alegători, ceea ce constituie circa 40 la sută din numărul total de cetățeni cu drept de vot. Totodată, în urma scrutinului, municipiul Chișinău va fi condus în premieră de un primar de stânga.

384 de localități de pe teritoriul țării și-au ales proaspeții primari. Și în urma acestor alegeri s-a constatat că femeile au fost cele mai active la depunerea votului. Astfel, din numărul total de votanți peste 54 la sută sunt femei, iar circa 45% sunt bărbați.

Totodată, în urma totalurilor s-a constatat că, la fel ca și la celelalte alegeri cetățenii cu vârsta cuprinsă între 56-70 de ani au fost cei mai activi, iar tinerii care au între 18 și 25 de ani au fost cei mai pasivi.

Așadar, rezultatele preliminare afișate pe pagina Comisiei Electorale Centrale, arată că bătălia pentru fotoliul de primar al capitalei a fost câștigată de către socialistul Ion Ceban. Astfel, în premieră, Chișinăul va fi condus de un socialist.

Rezultatele votului după prelucrarea a 100% din procesele verbale din Chişinău arată că circa 55 la sută din numărul total de alegători și-au dat votul pentru candidatul din partea PSRM, Ion Ceban, iar peste 44% din votanți au votat pentru Andrei Năstase, candidat din partea blocului ACUM.

În municipiul Chișinău rezultatele arată că, pe criterii de sex, mai active au fost, de asemenea, femeile cu prezența de 55,66 la sută.

Totodată, potrivit datelor prezentate de CEC, cele mai active la depunerea votului au fost tot persoanele în vârstă. Datele mai arată că, cel mai mult au votat locuitorii din sectoarele Botanica și Râșcani, dar și cei din suburbiile capitalei.

Față de alegerile din primul tur, în capitală în turul doi oamenii au fost mai activi, iar pe întreg teritoriul țării prezența la vot a fost puțin mai joasă față de alegerile din 20 octombrie. Alegerile generale, turul doi, au avut loc pe data de 3 noiembrie.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 151 de persoane s-au infectat cu COVID-19. Bilanțul deceselor ajunge la 233

Încă 151 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate astăzi, după procesarea a 1.267 …