Știrea zilei

Rezultate impresionante pentru Partidul Politic ”ȘOR”, în urma turului doi de scrutin | VIDEO update

Rezultate impresionante pentru Partidul Politic ”ȘOR”, în urma turului doi de scrutin. Formațiunea s-a ales cu încă 30 de primării în țară. Potrivit rezultatelor preliminare ale CEC, candidații formațiunii au câștigat detașat aproape în întreg raionul Orhei, dar și în alte câteva raioane ale țării, inclusiv în orașul Taraclia. În total, în urma alegerilor locale generale, reprezentanții formațiunii politice vor fi în fruntea a 43 de primării.

Candidații Partidului ”ȘOR” vor deveni primari în 19 din cele 21 de sate și comune ale raionului Orhei unde s-a desfășurat cel de-al doilea tur de scrutin. Este vorba de satul Bolohan, unde candidatul Partidului ȘOR a obținut peste 57%, com. Crihana – cu aproape 53 procente, satul Bulăieşti – în jur de 57% din sufragii, com. Ciocîlteni – cu un scor de peste 50% pentru candidatul PP ”ȘOR” și com. Cucuruzeni – cu circa 66% din voturi.

De asemenea, victorie în alegerile de duminică au înregistrat reprezentanții PP ”ȘOR ” în s. Vîşcăuţi – cu 57 procente, în s. Neculăieuca – cu puțin peste 65 la sută, în s. Sămănanca și com. Bieşti – cu peste 60% și s. Pohorniceni – mai mult de 54 procente.

Victoria Partidului ȘOR a fost înregistrată și în s. Clişova – peste 56%, com. Mălăieşti și com. Zorile – cu 63 procente din voturi, s. Susleni – 51 la sută și com. Step-soci – aproape 51 procente.

De asemenea, primari din partea PP ”ȘOR” vor conduce și primăriile din com. Berezlogi – unde au fost obținute 75 la sută din voturile alegătorilor, com. Ivancea – aproape 68%, com. Pohrebeni și com. Selişte – cu câte 63 procente.

Și în raioanele Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Fălești, Florești și Glodeni, candidații formațiunii au câștigat bătăliile. Rezultate spectaculoase a obținut și candidatul Partidului ȘOR în orașul Taraclia. Aici, Veaceslav Lupov a obținut peste 74 la sută din numărul total de voturi. Pentru contracandidatul său Serghei Filipov, din partea Partidului Comuniștilor, au votat doar 25 la sută din alegătorii care au participat la scrutin.

La scurt timp după anunțarea victoriei, contracandidatul din orașul Taraclia, Serghei Filipov, a venit cu un mesaj de felicitare în adresa lui Veaceslav Lupov. În adresarea sa, Filipov a menționat că orașul Taraclia are nevoie de schimbări și un primar care să aibă grijă de locuitori.

În total, în urma alegerilor locale generale, PP ”ȘOR” a obținut victorie în 43 de localități din țară.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Controversat și fără consens”. Comisia de la Veneția critică modul în care au fost numiți patru membri CSM

Comisia de la Veneția a venit cu o reacție la numirea a patru membri ai Consiliului …