Știrea zilei

Rețeaua de magazine sociale „Merișor”, colacul salvator al sute de mii de cetățeni, va acoperi toate localitățile din țară | VIDEO

Inițiativă fără precedent. Rețeaua de magazine sociale „Merișor”, colacul salvator al sutelor de mii de moldoveni care au venituri reduse va acoperi toate localitățile din țară. În timpul apropiat, vor fi puse pe linie 65 de noi magazine mobile și vor fi deschise alte cinci unități comerciale staționare. Extinderea rețelei este un răspuns la multitudinea de solicitări venite din partea cetățenilor din diferite regiuni ale țării, dar și la adresările reprezentanților și liderilor Partidului Politic „ȘOR”, în special a lui Ilan Șor, inițiatorul acestui proiect lansat acum cinci ani.

Inițiativa a fost salutată de președintele Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor, care a reacționat într-o
postare publicată pe Facebook.

ILAN ȘOR, Președintele partidului politic „ȘOR”: „Îi mulțumesc conducerii rețelei de magazine sociale „MeriȘor” că a dat curs solicitărilor mele personale, ale colegilor mei din Parlament și ale cetățenilor, de a găsi soluții pentru a extinde aria de acoperire a localităților din țară cu serviciile magazinelor sociale. Este o veste extraordinară că în curând pe linie vor fi puse 65 de noi magazine sociale. Astfel, numărul magazinelor sociale „MeriȘor” va ajunge, în acest an, la aproape 200, iar cel al beneficiarilor – de la 350 de mii, în prezent, până la peste jumătate de milion. Asta înseamnă că mai mulți oameni vor avea acces la produse de primă necesitate la prețuri accesibile”, a scris deputatul.

Acest lucru a fost confirmat, în cadrul unui briefing de presă, și de directorul rețelei de magazine sociale „Merișor”, Vitalie Cușnir, și deputatul Violeta Ivanov, vicepreședinte al Partidului Politic “ȘOR”. Potrivit lor, în scurt timp, numărul beneficiarilor va crește aproape de două ori.

VIOLETA IVANOV, vicepreședinte al Partidului Politic „ȘOR”: ”Acesta este un ajutor și un sprijin real pe care proiectul lansat la inițiativa lui Ilan Șor îl oferă celor mai triști ca noi. Noi știm cât de important este magazinul social ”Merișor” pentru cetățenii nevoiași”.

VITALIE CUȘNIR, directorul Rețelei de magazine sociale „Merișor”: „Astăzi după cinci ani atunci când Ilan Șor a deschis primele 4 magazine sociale la Orhei suntem bucuroși să comunicăm faptul că vom continua să ne dezvoltăm intens mai departe. În acest an planificăm să deschidem un centru logistic.Tot în acest an ne propunem să oferim 280 de locuri de muncă în toată republica. Astfel noi vom cuprinde practic toate satele asta ar fi în jur de
1180 de localități”.

Potrivit lui Vitalie Cușnir, în perioada pandemiei, magazinele sociale ”MeriȘor” au fost cele care, deși au afișat cele mai mici prețuri la produsele de primă necesitate, rețeaua a oferit reduceri de până la 20%, comparativ cu majoritatea unităților comerciale din țară care au preferat să ridice prețurile la produse și mărfuri. Potrivit lui, chiar dacă magazinele au fost în pierdere, s-a pus accent pe faptul că toți cumpărătorii au reușit să economisească, în această perioadă, circa două milioane de lei.

Totodată, Cușnir a precizat că în cei cinci ani de activitate a magazinelor, beneficiarii au economisit peste 20 de milioane de lei. Amintim că primul magazin social a fost deschis în 2015, în orașul Orhei, la inițiativa lui Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”. În prezent, rețeaua „Merișor” numără 48 magazine sociale staționare și 78 de magazine mobile.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Datoria externă brută a Republicii Moldova a crescut

De la începutul anului, datoria externă brută a Republicii Moldova a crescut cu 0,5% și …