Știrea zilei

Reprezentanții primăriei Orhei au dat start proiectului de salubrizare a orașului – „Orhei – prosper, curat, amenajat” | VIDEO

Primăria municipiului Orhei a dat start unui nou proiect de salubrizare a orașului – „Orhei – prosper, curat, amenajat.”. Potrivit primarului Pavel Verejanu, inițiativa are scopul ca toți orheienii, o dată în lună, să facă curat în curțile blocurilor unde locuiesc. Cum este și firesc, startul a fost dat de reprezentanții primăriei Orhei și instituțiile din subordine. Ideea primarului este salutată de locuitorii din Orhei care au și ieșit la salubrizare.

Primarul Pavel Verejanu speră că noul proiect va avea continuitate, astfel încât, o dată în lună, locuitorii orașului să fie responsabili și să salubrizeze teritoriile unde locuiesc.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: Cu toate aceste acțiuni, noi vrem să aratăm că acolo unde locuim, acolo și facem și curat. Mesajul nostru a fost către locuitorii municipiului Orhei să-și amenajeze blocurile, mahalele, să se unească și să facă curățenie acolo unde locuiesc. Sper că acest proiect va continua ani de zile.

CRISTINA COJOCARI, viceprimar de Orhei: Participăm în mod organizat la o zi de salubrizare a orașului Orhei, pentru a da dovadă tuturor celor care trăiesc aici că putem contribui la salubrizarea, amenajarea și înverzirea orașului.  Populația municipiului trebuie educată într-așa un mod, ca fiecare să aibă grijă de teritoriul adiacent casei unde locuiește.

Și angajații de la Servicii Comunal-Locative Orhei au ieșit să facă curat în preajma instituției.

Este un lucru foarte binevenit pentru menținerea curățeniei în orașul Orhe i, așa cum a pornit domnul Ilan Șor și aș vrea ca toți locatarii să iasă. 

Inițiativa primarului este salutată de orheieni. Chiar din prima zi, oamenii s-au mobilizat și au ieșit să salubrizeze un parculeț din preajma casei lor.

Sperăm că de astăzi înainte vor fi mai receptivi și ceilalți vecini, care nu-și onorează obligațiunile ca cetățeni ordonați ai RM, îndeosebi ai orașului Orhei, unde trebuie să fie o curățenie ideală.

Ne bucură foarte mult inițiativa domnului primar pentru un oraș frumos și curat.

Acțiuni privind salubrizarea localității au avut loc în mai multe sate și comune, la cârma cărora se află primari din partea Partidului ”ȘOR”. Prin astfel de exemple, edilii vor să educe tânăra generație în spiritul unui cetățean responsabil pentru mediul înconjurător în care trăiește.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni pentru a se testa la COVID-19 | VIDEO

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni. În fiecare zi, …