Știrea zilei

Reprezentanții „PAS” au protestat în fața Procuraturii Generale: „Pe lângă procuratura fără soț, Kuliokul a trecut, L-a cunoscut poporul tot, Stoianoglo, tu nu l-ai cunoscut” | VIDEO

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate au protestat în fața Procuraturii Generale, fiind nemulțumiți de decizia instituției de a nu începe urmărirea penală în cazul ”culiokul”. De cealaltă parte Procuratura Generală susține că este independentă de celelalte puteri în stat și va adopta hotărâri doar în baza unor probe pertinente.

„Pe lângă procuratura fără soț, Kuliokul a trecut, L-a cunoscut poporul tot, Stoianoglo, tu nu l-ai cunoscut”. Cu astfel de mesaje au protestat reprezentanții PAS în fața Procuraturii Generale. Prezentă la manifestație, președintele PAS, Maia Sandu, a declarat că refuzul instituției de a porni o cauză penală în baza imaginilor apărute în public denotă lipsă totală de dorință de a investiga acest caz.

MAIA SANDU, președintele PAS: „Procuratura alege să închidă ochii la acte de corupție majoră, ne referim la decizia Procuraturii de a nu porni o investigație împotriva lui Igor Dodon, pe cazul în care Dodon primește bani într-o pungă de acest fel de la Plahotniuc. Asta înseamnă mare bătaie de joc din partea procurorului general față de acest popor, care a fost furat ani de zile”.

LILIAN CARP, deputat PAS: „Este o decizie care se încadrează și în alte decizii stranii pe care le-a făcut
PG, cum ar fi eliberarea lui Platon și alte dosare care sunt clasate. Acest lucru demonstrează că PG este aliniată politic la acțiunile pe care le întreprinde Igor Dodon”.

„Atunci, când unele formațiuni politice aleg calea flashmob-urilor în lupta pentru relevanță politică acest lucru nu poate fi luat în serios.”, a reacționat Procuratura Generală printr-un comunicat de presă. Reprezentanții PG mai menționează că cei care doresc să-și manifeste dezacordul cu soluțiile instituțiilor judiciare o pot face în limitele cadrului legal. De asemenea, în comunivcat se mai spune că Procuratura este independentă de celelalte puteri în stat și va adopta hotărâri doar în baza unor probe pertinente, indiferent de presiunile generate de unele partide politice.

Și vicepreședintele Platformei DA Alexandru Slusari a reacționat la decizia Procuraturii Anticorupție accentuând faptul că este important ca deputații să voteze pentru constituirea comisiei de anchetă, care să investigheze acțiunile președintelui. „Comisia parlamentară de anchetă probabil va fi un cântec de lebădă pentru Igor Dodon”. De cealaltă parte, Președinția a refuzat să ofere un comentariu la afirmațiile deputatului. Purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu, ne-a comunicat printr-un mesaj că nu comentează declarațiile actorilor politici.

Amintim că Procuratura Anticorupție anunțat miercuri, că a dispus să nu înceapă urmărirea penală în cadrul procesului penal pornit pe denunțurile liderului PPDA, Andrei Năstase, și ale deputatul Iurie Reniță. Cei doi au solicitat investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care se vede că Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care, potrivit lui Reniță, ar fi fost bani. Instituția și-a motivat decizia prin faptul că persoanele vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

Totul a pornit după ce deputatul PPDA Iurie Reniță a publicat o secvență video de la o întrevedere dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, care ar fi avut loc la fostul sediu al Partidului Democrat. Din imaginile video se vede cum Vlad Plahotniuc încearcă să îi transmită preşedintelui o pungă neagră cu calendar.

Ulterior, președintele Igor Dodon a declarat că secvențele video sunt trucate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Coronavirusul a furat încă două vieți. Doi bărbați din Ialoveni și Drochia au decedat

În Republica Moldova au fost înregistrate încă două decese în rândul pacienților infectați cu noul …