Știrea zilei

REPARAȚIA PASAJELOR SUBTERANE DIN CHIȘINĂU: CÂT COSTĂ AMBIȚIILE PRIMARULUI? | VIDEO

Reparația se face nu de dragul oamenilor, ci de dragul viitoarei campanii electorale. Acestea sunt reacțiile oamenilor, referitor la lucrările inițiate de primăria capitalei la unul  dintre pasajele subterane din oraș. 

Compania „Aviainvest”, la inițiativa lui Ilan Shor, a reparat din cont propriu, un pasaj subteran în orășelul Aeroport. Mai mult, pentru siguranța locuitorilor, aceasta s-a oferit să aducă în ordine și toate pasajele subterane din sectorul Botanica al capitalei. Cu toate acestea, primarul interimar al capitalei a refuzat acest lucru și asta în condițiile în care majoritatea pasajelor din oraș nu au fost reparate de zeci de ani. Ruslan Codreanu, și-a explicat refuzul zicând că primăria de la Chișinău singură va face aceste lucrări. La scurt timp, după așa-zisele „lucrări de reparație”, inițiate de  municipalitate, pe rețelele de socializare au apărut reacții din partea unor activiști.

DOMNICA CEMORTAN, activistă: „Domnule primar interimar Codreanu, decât sa faceți de mântuiala acest pasaj subteran, mai bine lasati-l pe Șor sa facă, ca lumea!”

Chișinăuienii sunt surprinși de reacția lui Codreanu. Mai ales că reparația pasajelor subterane, propusă, absolut gratuit, de Ilan Șor, ar fi fost doar în interesul locuitorilor capitalei. Între timp, Primăria a anunțat că în acest an vor fi reparate 8 pasaje din oraș. Acest lucrul va costa bugetul  municipal 10 milioane de lei, mai exact un 1 mil 250 de mii de lei per pasaj.

„Se străduie primarul interimar. Dar, de fapt, este o campanie de PR înainte de alegerile locale, unde probabil va candida. Promisiunile sunt doar promisiuni. Ce va fi după – nu știe nimeni.”

„Oamenii care sunt la cârma orașului trebuie schimbați. Iese un tânăr și încearcă să mă convingă că va face careva schimbări. În primul rând, cum vei face tu acest lucru? Cine te-a ales pe tine primar? Tu ești un intrus. Cum poți lăsa un intrus să te conducă, cum poți să ceri ceva de la el?”

„Ba o problemă, ba  altă problemă. Și totul din cauza faptului că nu avem un gospodar adevărat la cârma orașului.”

Locuitorii din Chișinău consideră că în capitală există o groază de alte probleme care ar trebui rezolvate. Iar primăria ar trebui să accepte ajutorul care i se oferă. Banii alocați pentru aceste lucrări, în schimb, ar fi putut fi utilizați pentru reparația drumurilor, a trotuarelor, curților sau măcar, pentru înlocuirea scurgerilor pluviale, din cauza cărora capitala a fost practic inundată în timpul  ploilor din ultimele zile.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Soroca: O femeie a murit după ce casa i-a luat foc

La data de 28 martie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru …