Știrea zilei

Efectele „kuliocului” negru: Reniță și Năstase s-au adresat la Procuratura Generală și cer anchetarea lui Dodon | VIDEO

Deputatul Iurie Reniță, cel care a făcut publice imaginile în care Vlad Plahotniuc îi transmite o pungă neagră „pentru achitarea salariilor” lui Igor Dodon, a sesizat astăzi Procuratura Generală. Asta după ce reprezentanții instituției au refuzat să se autosesizeze pe acest caz. Cu un denunț separat, dar pe același subiect, s-a adresat Procuraturii și liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care a cerut anchetarea președintelui Igor Dodon și a fostului lider PDM Vlad Plahotniuc, pentru acte de corupție.

Parlamentarul Iurie Reniță este indignat de faptul că Procuratura nu s-a autosesizat după apariția imaginilor în care Dodon primește de la Plahotniuc o pungă în care, spune deputatul, s-ar afla sute de mii de euro. Totodată, alesul a criticat reacția instituției, care a emis atunci un comunicat de presă, făcând aluzie la faptul că ar fi doar o acțiune de PR.

IURIE RENIȚĂ, deputat PPDA: „Urmare a prezentării de către mine a unor noi secvențe video cu implicarea înalților funcționari din stat în presupuse acte de corupție, solicit Procuraturii Generale să -mi prezinte o informație detaliată ce se conține în anexele de mai jos.”, a menționat Reniță pe pagina sa de Facebook.

Deputatul le cere procurorilor să verifice autenticitatea imaginilor video – două secvențe cu un conținut identic – în calitate de probe de corupție cu implicarea lui Igor Dodon, înalt demnitar de stat, și a fostului lider PDM Vlad Plahotniuc. Totodată, parlamentarul a solicitat coroborarea înregistrărilor video prezentate de el cu cele care au apărut în spațiul public în luna iunie, anul trecut, când Dodon declara că primește lunar bani din Federația Rusă pentru finanțarea PSRM.

Cu un denunț separat, pe același subiect, s-a adresat Procuraturii Generale și președintele PPDA, Andrei Năstase. Politicianul cere anchetarea penală și tragerea la răspundere a lui Igor Dodon și Vlad Plahotniuc. Într-un document publicat pe pagina sa de Facebook, Năstase declară că aceste acțiuni constituie componența infracțiunilor de corupție și/sau finanțare ilegală, ce necesită a fi investigate minuțios.

Solicitat de postul nostru de televiziune, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat că denunțul depus de Năstase a fost recepționat și urmează să fie examinat. Cât privește sesizarea lui Reniță, deocamdată, nu a fost înregistrată.

Amintim că în data de 18 mai, deputatul Iurie Reniță a publicat noi imagini în care apare Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, unul dintre oamenii apropiați ai fostului președinte PDM. Reniță susține că în punga neagră pe care fostul lider democrat o are în mână s-ar afla 600-800 de mii de euro, iar banii ar fi fost pentru salarizarea angajaților Partidului Socialiștilor. Igor Dodon a declarat că imaginile sunt trucate și l-a acuzat pe Iurie Reniță că este un instrument politic și de manipulare în mâinile lui Vlad Plahotniuc, fapt negat de deputat. Iar avocatul lui Vlad Plahotniuc nu a putut să ne ofere un comentariu pe acest subiect motivând că nu a aparticipat la acea discuție și nu cunoaște ce s-ar fi aflat în pungă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mihai Popșoi spune ca un deputat din Parlament ar fi infectat cu Covid-19

Majoritatea parlamentară PSRM – PD s-a risipit astăzi, deoarece lipsesc doi deputați: Oleg Teterea, care …