Știrea zilei

Reniță îi răspunde lui Dodon și publică noi imagini de la întrevederea cu Plahotniuc și Iaralov | VIDEO

Deputatul Iurie Reniță a venit cu o replică la acuzațiile președintelui Igor Dodon, care l-a numit „instrument” al lui Plahotniuc, după ce acesta a publicat imagini de la o întrevedere a șefului statului cu fostul președinte al PD și Serghei Iaralov. Reniță neagă orice legătură cu Plahotniuc și a publicat imagini de la întrevedere dintr-un alt unghi, scrie cotidianul.md.

Reniță precizează că a „știut din start că această secvență video e din arsenalul de materiale compromițătoare ale odiosului Plahotniuc, și „că se vor găsi „binevoitori”, care mă vor asocia cu acesta”.

„Dincolo de toate aceste suspiciuni și riscuri pe care mi le-am asumat conștient, a prevalat ferma mea convingere că trebuia neapărat de făcut publică această secvență video, în care apare în toată „splendoarea” și nimicnicia sa Igor Dodon și cei cu care a negociat, în modul cel mai criminal posibil, cum să vândă, din nou, Republica Moldova Federației Ruse (a se vedea secvențele video anterior publicate cu federalizarea Republicii Moldova sau cu „особый статус Приднестровья”). Nu există nicio diferență dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, ambii sunt produsul și exponenții de vază ai unui sistem mafiot și criminal, care stăpânesc acest teritoriu rătăcit, pe nume de Republica Moldova”, a precizat Iurie Reniță pe Facebook.

Deputatul a publicat aceeași secvență, doar că filmată din alt unghi, în care se vede că Plahotniuc îi întinde o sacoșă lui Dodon. Dodon refuză să o ia, transmițându-i lui Plahotniuc să i-o dea lui „Costea”, care să i-o transmită lui Cornel. Potrivit lui Reniță, „Costea” ar fi Constantin Botnari, iar „Cornel” – Corneliu Furculiță.

Șeful statului susține că secvența video publicată luni, în care apare alături de Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, este trucată. Igor Dodon afirmă prin acest episod „oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere”, iar deputatul Iurie Reniță, cel care a publicat înregistrarea, este un „instrument” căruia i-au fost livrate imaginile.

„A devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi”, consideră președintele.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …