Știrea zilei

Renato Usatîi: Igor Dodon a luat mită mereu | VIDEO

Mita niciodată nu i-a fost străină președintelui Igor Dodon. Cel puțin, asta susține liderul formațiunii ”Partidul Nostru”, Renato Usatîi, care declară că șeful statului a prins gustul pungilor cu bani încă pe timpurile când era ministru al Economiei în Guvernul Greceanîi.

RENATO USATÎI, președinte ”Partidul Nostru”: „Igor Dodon a luat mită mereu. Lua mită când era ministrul Economiei și vicepremier în Guvernul Greceanîi, lua bani și când era în opoziție, când am stat aici în corturi, lângă clădirea Preșidenției, a luat mită și după asta. Acum Dodon are probleme serioase, deoarece va trebui să explice finanțatorilor de la Moscova pentru ce a luat acești bani. Igor Nicolaeivici, tu știi ce te așteaptă.”

Mai mult, Usatîi a agăţat de gardul Președinției, în mod demonstrativ, o pungă neagră în care a pus Codul Penal, îndemnându-i pe toţi cetăţenii să-i urmeze gestul. Potrivit lui, punga a devenit simbolul corupţiei în Moldova. Politicianul le-a cerut ofițerilor de la Serviciul de Informații și Securitate să publice și înregistrările audio în care Igor Dodon ar recunoaște că primește săptămânal de la Vladimir Plahotniuc, câte două milioane de lei pentru protestele din 2015-2016, organizate în fața Parlamentului.

Solicitat pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu, ne-a răspuns printr-un mesaj că Președinția nu comentează declarațiile actorilor politici. Amintim că, anterior, liderul Partidului Politic ”ȘOR”, Ilan Șor, a declarat că în geanta neagră pe care i-a transmis-o lui Igor Dodon erau trei milioane de dolari oferite în schimbul voturilor celor trei deputați socialiști, care l-au votat pe Nicolae Timofti la funcția de președinte. Iar recent fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a confirmat că șeful statului a primit de la Ilan Șor 1,5 milioane de euro. Aceste acuzații au fost respinse categoric de Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Situația epidemiologică din țară: 147 de cazuri de infectare cu COVID-19 și nouă decese în 24 de ore | VIDEO

Nouă persoane au pierdut viața cu virusul COVID-19, în ultimile 24 de ore. Astfel, bilanțul …