Știrea zilei

Renato Usatîi, după ce a fost dat în urmărire, din nou, în Rusia: „Dodon, eu știu că săptămâna trecută, l-ai sunat la Moscova pe Igor Ciaika și l-ai rugat ca Interpolul să se grăbească” | VIDEO

Liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a fost dat în urmărire, din nou, în Rusia, potrivit datelor publicate de Ministerul de Interne al Federației Ruse. Este vorba despre dosarul în care primarul din Bălți este acuzat de spălare de bani în schema „Laundromatului”. De cealaltă parte, politicianul se apără și spune că totul se face la comanda șefului statului Igor Dodon.

Conform Departamentului de Anchetă al Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse, primarul din Bălți, Renato Usatîi, a participat la schema de spălare de bani, cunoscută ca Laundromat, unde fraudat sute de milioane de ruble. De cealaltă parte, liderul formațiunii „Partidul Nostru” susține că totul se face la comanda lui Igor Dodon și neagă faptul că ar avea vreo legătură cu dosarul spălătoriei rusești.

RENATO USATÎI, liderul „Partidul Nostru”: „Dodon, eu știu că săptămâna trecută, l-ai sunat la Moscova pe Igor Ciaika și l-ai rugat ca Interpolul să se grăbească. În data de 17 iunie am fost anunțat în căutare, iar Dodon, cu lacrimi în ochi, îi ruga ca, săptămâna viitoare, să fiu anunțat în Interpol, cerând arestarea mea. Vor să mă condamne foarte
repede, astfel încât să nu pot candida nici la alegerile prezidențiale, nici la cele parlamentare anticipate”.

Telegraph.md scrie că în anul 2012, Usatîi a fost interogat în legătură cu acest caz. Jurnaliștii anticipează că următorul pas al anchetatorilor va fi anunțarea în căutare internațională și arestul în absență. Anterior, lui Usatîii, la fel, i s-au adus acuzații, dar el nu a răspuns nici într-un fel la chemările în judecată, mai scrie sursa citată.

Am încercat să obținem o reacție din partea Președinției pe acest subiect, contactată de noi, purtătorul de cuvânt al președintleui, Carmena Sterpu, a menționat însă că nu comentează declarațiile actorilor politici.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Coronavirusul a furat încă două vieți. Doi bărbați din Ialoveni și Drochia au decedat

În Republica Moldova au fost înregistrate încă două decese în rândul pacienților infectați cu noul …