Știrea zilei

Renato Usatîi: Dodon primea de la Plahotniuc câte un milion de lei pe săptămână pentru organizarea protestelor | VIDEO

Câte un milion de lei în fiecare săptămână. Atât ar fi primit Igor Dodon de la Vlad Plahotniuc, pentru organizarea protestelor din fața Parlamentului, în perioada anilor 2015-2016. Cel puțin, asta a declarat primarul de la Bălți, Renato Usatîi, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune. Potrivit lui, banii erau folosiți de Dodon pentru a-i motiva pe oameni să iasă în stradă, dar și pentru a le cumpăra de mâncare.

După ce anterior au fost parteneri de proteste, acum își lansează acuzații dure. Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi declară că Igor Dodon ar fi fost finanțat de fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, cu câte un milion de lei săptămânal pentru protestele de acum patru ani.

RENATO USATÎI, președintele PN „L-am sunat pe Dodon și i-am spus că suntem cu Năstase undeva și trebuie să vorbim ceva urgent. Dodon a venit. De la început, în primul minut, se ținea el cum putea, mai gâfâia… Zic, Igor, Andrei este partenerul de proteste, el trebuie să știe adevărul. Dodon atunci a recunoscut că primea un milion de lei pe săptămână pentru mâncare și încă nu știu pentru ce acolo.

Anterior, declarații similare au fost făcute și de celălalt partener de proteste, liderul PPDA, Andrei Năstase. „Nu suntem o agenție de comentat zvonuri”. Acesta este răspunsul pe care l-am primit de la consultantul principal din cadrul serviciului de presă al Președinției, Carmena Sterpu, la solicitarea noastră de a obține o reacție din partea președintelui. Iar avocatul fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc, ne-a spus că nu știe nimic despre acest caz.

VLADISLAV ROȘCA, avocat 0:43 Evident, că nu am de unde să cunosc și, în general, nu vreau să comentez declarațiile domnului Usatîi.

Întrebat de jurnaliști de ce Procuratura nu s-a autosesizat după declaraţiile făcute de Andrei Năstase la acest subiect, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a răspuns.

ALEXANDR STOIANOGLO, procuror general al RM: Noi putem începe urmărirea penală, doar în cazul când va fi prezentate nu declarațiile, dar documentele care confirmă că acțiunile cuiva presupun elemente de infracțiune.

În alt context, Stoianoglo a anunțat că Procuratura Generală a primit un răspuns din partea Interpol, prin care anunță că scrisoarea în care autoritățile de la Chișinău cer ca Vlad Plahotniuc sa fie anunțat în căutare internațională, urmează să fie examinată. Procurorul General a mai menționat că va insista pe căutarea fostului lider PDM, iar în scurt timp vor fi luate măsuri concrete în acest sens.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Fără mască și la un alt perete”: Deputatul dispărut, Ștefan Gațcan, apare într-un nou video, cu noi declarații | VIDEO

Serialul cu deputatul dispărut continuă. Ștefan Gațcan apare într-un nou episod, pentru prima dată fără …