Știrea zilei

Regiunea Transnistreană: Cei care încalcă regimul de carantină riscă pușcărie | VIDEO

Regiunea transnistreană anunță că în prezent nu a fost confirmat oficial niciun caz de infectare cu noul coronavirus. Cinci persoane au fost internate la spital cu suspecție de COVID-19. În cazul a patru dintre ele nu a fost atestată prezența virusului, iar o persoană este în așteptarea rezultatelor testului. Cei care încalcă regimul de carantină riscă nu doar amendă, dar și pușcărie, anunță autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului.

Medicii monitorizează starea de sănătate a 10 locuitori din stânga Nistrului, care au fost în contact cu cei suspectați de coronavirus. Deocamdată, nu au fost semnalate înrăutățiri ale stării de sănătate. Iar alți 7 cetăți din regiunea transnistreană, care au revenit din Italia în data de 7 martie, sunt în carantină. Ei s-au aflat în avionul în care a călătorit pacienta zero, prima testată pozitiv la COVID-19 din Moldova. Chiar și așa, nu toți locuitorii din stânga Nistrului respectă măsurile de precauție.

În Tiraspol, o femeie revenită recent din Franța și pusă în regim de carantină, deseori, a fost văzută în oraș. Ea a fost avertizată că riscă să fie trasă la răspundere. Pentru astfel de încălcări este stabilită o pedeapsa în mărime de 170 de euro și arest la domiciliu, pe un termen de 15 zile sau chiar răspundere penală.

RODION CEBOTARI, șef direcție MAI, regiunea transnistreană: Dacă persoana a fost testată pozitiv la coronavirus și nu va respecta regimul obligatoriu medical și de izolare în carantină, riscă dosar penal și o pedeaptă de privare de libertate pe un termen de până la 5 ani.

De marți, în regiunea transnistreană a fost instituită starea de urgență, care presupune și un regim de carantină. Cetățenii din stânga Nistrului nu au voie să iasă din regiune. Pentru cei care încalcă măsurile stabilite riscă amendă până la 18 mii de ruble transnistrene, ceea ce ar însemna 1100 de dolari SUA.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …