Știrea zilei

Reghina Apostolova, în stare de gravitate medie, la spital. A făcut accident vascular cerebral | VIDEO Update

După ce luni, Reghina Apostolova, a fost reținută de către ofițerii CNA, deputatul Partidului Politic ”ȘOR”, din cauza stresului pe care la avut, s-a simțit rău și a fost internată într-un Politic ”ȘOR”, din cauza stresului pe care la avut, s-a simțit rău și a fost internată într-un spital din capitală. Potrivit medicilor, starea ei este de gravitate medie.

Reghina Apostolova a făcut un accident vascular cerebral şi a fost internată la spitalul de Urgenţă din Capitală, în Secţia Epileptologie. Potrivit avocatului Aureliu Colenco, deputatul Partidului Politic ”ȘOR”, având probleme cu tensiunea, în urma reținerilor și-a pierdut cunoștința. După care, de la sediul Procuraturii Anticorupţie a ajuns la spital.

Medicii de la spitalul de urgență nu ne-au oferit prea multe detalii referitor la starea de sănătate a Reghinei Apostolova. Am încercat să intrăm și în secția unde ea este internată însă,  paza instituției nu ne-a permis.

IGOR CUROV, vicedirector medical al Institutului de Medicină  Urgentă: „Este spitalizată în secție și asta înseamnă că este în afara pericolului.”

După reținere, procurorii au făcut și percheziţii în casa Reghinei Apostolova. Din spusele avocatului, au fost ridicate acte care n-au nicio tangență cu cauza penală. Mai mult, Aureliu Colenco, susține că din ceea ce căutau oamenii legii în locuință – nu au găsit nimic. La spital, Reghina Apostolova este păzită de câțiva ofițeri ai Centrului Național Anticorupție. Ea a fost  interogată de către procuror preț de câteva ore.

DENIS CALAIDA, avocat: „Referitor la faptul că însuși modul de reținere a formalității care a fost executat de către acuzatori, considerăm că acestea au fost ilegale și noi o să ne expunem prin  demersurile și contestațiile pe care o să le depunem în acest sens.”

Procurorul a refuzat să ofere comentarii. Deputații Partidului ”Șor”, Reghina Apostolova și Marina Tauber au fost reținute luni în timp ce se duceau la o întâlnire cu alegătorii la Orhei, asta chiar dacă alianța PSRM ACUM încă nu votase pentru ridicarea imunității lor, la cererea procurorului general interimar. La domiciliile celor două au fost efectuate percheziții. Cu puțin timp înainte de reținere, Marina Tauber a declarat că tot ce se întâmplă este un show politic și o  răfuială în plină campanie electorală. Scopul fiind discreditarea imaginii formațiunii ”ȘOR”.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Noi am cunoscut de dimineață că astăzi vor veni procurorii în plenul Parlamentului cu colegii și am stat până la ultimul moment. Noi am venit la oameni, așa cum de fiecare dată facem când ne este complicat și noi nu știm ce să facem, noi venim în municipiul Orhei  să cerem sfat din partea oamenilor și noi am înțeles astăzi că, de obicei și nu pentru prima dată, sunt întreprinse măsuri ilegale  împotriva noastră.”

DENIS ULANOV, deputat Partidul Politic ”ȘOR”, avocat: „Ne aflăm într-o perioadă complicată a campaniei electorale. De aceea, tot ce se întâmplă acum putem califica ca răfuială politică. Așa considerăm, am considerat și așa vom crede. Și acum nu vorbesc în calitate de deputat, dar de avocat – nu au  existat motive temeinice pentru reținerea Marinei Tauber.”

Reținerea Marinei Tauber s-a lăsat cu altercații între orheieni și oamenii legii. Aceștia nu au prezentat niciun act care să confirme faptul că au dreptul la aceste rețineri. Cu atât mai mult, în  timpul reținerii, deputații nu votaseră încă lipsirea de imunitate a celor doi parlamentari.

Într-un comunicat de presă, procuratura menționează că acțiunea ar fi fost necesară pentru că cele două ar fi încercat să fugă, lucru infirmat de reprezentanții Partidului ”ȘOR”, care declară că Tauber și Apostolova se îndreptau spre o întâlnire cu alegătorii. Dovada faptului fiind imaginile postate pe internet.  Amintim că cererea de ridicare a imunității parlamentare a procurorului a fost votată cu 56 de votri de deputații blocului ”ACUM” și PSRM. Fracțiunea Partidului Politic ”ȘOR” consideră solicitarea procurorului general interimar de a ridica imunitatea parlamentară deputaților Marina Tauber și Reghina Apostolova drept o dovadă în plus a subordonării justiției de către actuala guvernare. Partidul ”ȘOR” califică aceasta drept un act de răzbunare politică personală a președintelui Igor Dodon și o nouă tentativă de subminare a opoziției politice și în semn de protest au părăsit ședința legislativului.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

No comment. Faimosul pediatru și prezentator TV, Evghenii Komarovski, despre OrheiLand: Autoritățile „cu mintea trează” nu pot închide parcul | VIDEO