Știrea zilei

Datorită lui Ilan Șor, reconstrucția capitală a străzilor din Orhei este în plină desfășurare. Lucrările de renovare a străzii Unirii, încheiate în scurt timp | VIDEO

Lucrările de renovare a străzii Unirii din municipiul Orhei, care au demarat acum o săptămână, sunt în toi, iar autoritățile locale promit că acestea vor fi încheiate în scurt timp. Astăzi pe arteră a început să fie așternut asfaltul, iar autoritățile municipale și raionale, alături de deputatul Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber au inspectat zona. După ce au vizitat șantierul, oficialii au anunțat că în acest an vor fi renovate toate străzile principale din localitate, ulterior vor intra în reparații și arterele secundare.

Într-o intervenție video, președintele Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor, i-a asigurat pe locuitorii orașului Orhei că lucrările merg în toi. Pentru că sunt realizate de o întreprindere municipală, 30 la sută din banii alocați din bugetul municipal pentru efectuarea lor vor fi economisiți, susține deputatul.

ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic „ȘOR”, deputat: ” După ce am finalizat reconstrucția străzii Vasile Lupu, noi ne-am apucat de reparație totală a încă o arteră principală din orașul Orhei, strada Unirii. Da eu consider că toate
străzile principale la fel ca străzile adiacente trebuie să fie calitative. Așa cum v-am vorbit astăzi noi putem să economisim 30% din resurse deoarece singuri ne reparăm drumurile noastre”.

Potrivit proiectului, vor fi reparate trotuarele și amenajate opt stații de așteptare a transportului. Autoritățile din Orhei spun că reparația tuturor străzilor din oraș nu este doar o promisiune, dar reprezintă realitatea, lucru confirmat și de deputatul Marina Tauber.

MARINA TAUBER vicepreședinte al Partidului Politic „ȘOR”, deputat: ”Noi am asistat la lansarea lucrărilor pe strada Unirii, este o arteră importantă pentru mun. Orhei. Noi ne bucurăm că lucrările merg foarte repede și după planul care a fost prestabilit de Ilan Șor și de echipa noastră din Orhei.”

Lucrările de reparație a arterei au început în data de 19 iunie, chiar în ziua în care la Orhei a fost dată în exploatare strada Vasile Lupu, după ce a fost renovată în totalitate. Autoritățile municipale spun însă că faptele bune nu se opresc aici.

DINU ȚURCANU, președintele raionului Orhei: „Așa cum am spus de fiecare dată orașul Orhei este un oraș model și îl vom extrapola la nivelul întregului raion”.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: „Având în vedere că strada Unirii se unește cu strada Veronica Micle va fi și ea făcută deci la începutul lunii august vor fi date imediat în exploatare două străzi”.

După ce au inspectat zona, autoritățile au discutat cu locuitorii orașului pentru a cunoaște mai bine necesitățile acestora. Potrivit localnicilor, calitatea lucrărilor este vizibilă.

„Foarte greu era aici, lumea când mergea nu putea să meargă pe trotuar dar trebuia să iasă pe carosabil dar paralel mergeau și mașinile după ploaie erau bălți și ne stropeau”.

„Sperăm că o să fie și mai frumos și mai bine în oraș și le mulțumim tuturor pentru aportul pe care îl aduc în folosul oamenilor”.

Reparația străzii Unirii face parte dintr-un plan amplu de renovare a infrastructurii rutiere din Orhei. Recent au demarat lucrări de renovare și pe tronsoanele dintre străzile Chișinăului-Sadoveanu-Călătorilor-Unirii. Totodată, întreprinderea Municipală Servicii Comunal Locative Orhei efectuează ample lucrări de reparație a sistemelor de evacuare a apelor pluviale și amenajarea spațiilor verzi din preajma acestor artere.Costul total al lucrărilor pe tronsoanele dintre străzile Chișinăului-Sadoveanu-Călătorilor-Unirii se ridică la peste 10 milioane de lei și sunt realizate în două etape.

Precizăm că echipa lui Ilan Șor, care conduce municipiul Orhei, a anunțat în această primăvară că își propune să definitiveze reparația tuturor străzilor principale din localitate. Primarul de onoare al municipiului Orhei, Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR” a declarat recent că formațiunea sa își respectă promisiunea de a face din Orhei un model de dezvoltare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

O fetiță de numai 5 ani a decedat după ce a fost strivită de un dulap. Unde a fost părinții | VIDEO

Caz tragic într-o familie din Chișinău. O fetiță de numai 5 ani a decedat după …