Știrea zilei

Reacția Partidului Politic ȘOR la informațiile cu privire la pretențiile financiare de 2 milioane de lei | VIDEO

„Hotărârea Curții Supreme de Justiție nu formulează o astfel de cerință, ci se referă doar la refuzul de a examina recursul Partidului ȘOR împotriva unei hotărâri anterioare a Comisiei Electorale Centrale, care, în opinia noastră, nu este corectă.” Este reacția oficială a partidului Politic „ȘOR” la informațiile apărute în presă cu privire la o hotărâre a Curții Supreme de Justiție prin care Partidul „ȘOR” ar fi obligat să achite statului aproximativ 2 milioane de lei, mijloace care ar fi fost obținute ilegal în timpul campaniei electorale.

Ca reacție la informațiile cu privire la pretențiile financiare de 2 000 000 de lei, printr-un un comunicat oficial, Partidul Politic „ȘOR” menționează că „anterior, CEC, după ce a analizat toate actele, a stabilit că Partidul ȘOR, într-adevăr, nu este culpabil și a constatat că a primit, pentru campania electorală, 2.090.000 de lei de la mai multe persoane juridice”.

Declarația Partidului Politic „ȘOR”: ”În ciuda faptului că Partidul ”ȘOR” nu a încălcat legea, CEC a considerat că formațiunea politică trebuie să transfere această sumă în bugetul de stat. Această decizie neîntemeiată și nedreaptă a CEC a fost atacată de avocații noștri în instanță. Cu toate acestea, de fiecare dată, instanțele judecătorești, sub diferite pretexte, nu au pus cazul pe rol. De asemenea, la 2 decembrie, CSJ a refuzat să examineze cazul în fond. Astfel, plângerea noastră argumentată împotriva deciziei CEC nu a fost examinată în fond de nicio instanță.”

„În consecință, interpretarea refuzului de către CSJ ca obligativitate de a plăti sumele calculate de CEC este incorectă.”, se mai spune în comunicatul formațiunii politice.

Pe 11 decembrie, Curtea Supremă de Justiție va examina un alt proces legat de acest caz, iar Partidul „ȘOR” spune că așteaptă cu nerăbdare să fie examinat detaliat și să rezulte o hotărâre legală și corectă.

Partidul Politic „ȘOR” pledează nevinovat și spune că este gata, în cazul epuizării tuturor căilor din Republica Moldova, să-și apere drepturile la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. „Suntem convinși că, mai devreme sau mai târziu, cu siguranță, vom obține câștig de cauză.”, mai scrie Partidul Politic „ȘOR”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …