Știrea zilei

Reacția Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, după eliberarea lui Vlad Filat de după gratii | VIDEO

Ulterior și ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a susținut un briefing de presă. Eliberarea fostului premier Vlad Filat a fost posibilă în urma unui demers al directorului interimar al penitenciarului nr. 13, numit de către ex-ministrul Justiției, Olesea Stamate, care a fost expediat în instanță pe 12 noiembrie 2019 – ziua în care a căzut Guvernul Maiei Sandu, a explicat ministrul Justiției.

Nagacevsci mai afirmă că eliberarea lui Filat i se pare stranie și ridică mai multe suspiciuni. Mai mult, șeful de la Justiție declară că predcesoarea sa, Olesea Stamate, a avut câteva vizite la penitenciarul nr. 13.

Menționăm că fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, a declarat, pentru unimedia.info, că eliberarea lui Vlad Filat din detenție a fost o surpriză pentru ea, ca și pentru mulți alții. Ex-ministrul spune că dacă eliberarea condiționată înainte de termen a avut drept motiv anume condițiile degradante, Vlad Filat ar fi trebuit să stea după gratii încă minim 2 ani – ”Termenul a fost redus cu mult mai puțin decât era necesar pentru a fi eliberat astăzi”.

Olesea Stamate mai spune că nici fostul Guvern, nici ea în calitate de ministră a Justiției, nu au avut nicio atribuție la eliberarea lui Vlad Filat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Decis: Absolvenții ciclului gimnazial și liceal vor susține pretestările de acasă | VIDEO

Elevii care se pregătesc pentru examenele de competență și de Bacalaureat vor susține în acest …