4 aprilie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Reacția lui Zelenski după ce Iranul a recunoscut că a doborât avionul ucrainean

La scurt timp după ce administrația de la Teheran a recunoscut că zborul 752 al companiei Ukrainian International Airlines a fost doborât din cauza unei erori umane, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a venit cu o reacție, în care a cerut Iranului recunoașterea deplină a vinovăției, transmite unimedia.info

Într-o adresare oficială, Vladimir Zelenski a apreciat faptul că autoritățile din Iran au recunoscut că au doborât avionul cu 176 de pasageri la bord. „Dimineața nu a fost una bună, dar a adus adevărul, se arată în mesajul oficialului. „Chiar înainte de înheierea misiunii Comisiei Internaționale, Iranul s-a pledat vinovat de prăbușirea avionului ucrainean”.

În continuare, Zelenski a declarat că Ucraina insistă „pe admiterea deplină a vinovăției. Ne așteptăm ca să ne asigurea cu disponibilitatea sa pentru o investigație completă și deschisă, aducerea celor responsabili în justiție, repatrierea cadavrelor celor morți, plata despăgubirilor și cu scuze oficiale pe canale diplomatice.”

De asemenea, oficialul și-a exprimat speranța că ancheta va continua fără întârzieri artificiale și obstacole. „Cei 45 de profesioniști au nevoie de acces complet și de implicare pentru a stabili dreptatea”.

Amintim că în această dimineață, la trei zile de la tragedia aviatică din apropiere de Teheran, înalții oficiali ai Iranului au recunoscut că zborul 752 al companiei Ukrainian International Airlines a fost doborât în mod neintenționat de o rachetă.

„La câteva ore după operațiunea cu rachete din Irak, zborurile militare americane din jurul granițelor Iranului s-au intensificat și reprezentanții armatei iraniene au raportat că văd ținte aeriene ce se îndreaptă către centre strategice ale Iranului”, se arată într-un comunicat transmis de armata iraniană.

Amintim că în dimineața zilei de miercuri, 8 ianuarie, un avion ucrainean s-a prăbușit în Teheran. În această tragedie aviatică și-au pierdut viața 176 de persoane din șapte țări ale lumii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grav accident în Chișinău. Pasagerul aruncat peste geam, iar mașina făcută zob | FOTO

O mașină a fost transformată într-un morman de fiare, după ce a fost implicată într-un …