Știrea zilei

Reacția lui Dorin Drăguțanu după ce a fost plasat în arest: Eu nici măcar nu înțeleg învinuirile care s-au adus | VIDEO

Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei Dorin Drăguțanu a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Chişinău, cu sediul la Ciocana. Acesta este învinuit de escrocherie și spălare de bani, în proporţii deosebit de mari. Fostul guvernator al BNM se declară nevinovat. 

DORIN DRĂGUȚANU, ex-guvernator BNM: Eu nici măcar nu înțeleg învinuirile care s-au adus, pentru că nu există nicio dovadă palpabilă și, în același timp, măsurile cerute de procuratură cu privire la reținerea mea mi se par exagerate și care nu reflectă situația reală.

Dorin Drăguțanu a venit la ședința cu un rucsac declarând că s-a pregătit pentru un asemenea scenariu. Procurorul a refuzat să discute cu presă. Plasarea în arest a fostului guvernator BNM vine după ce, ieri, Procuratura Anticorupție a desfășurat percheziții la sediul BNM, în contextul investigațiilor în dosarul fraudei bancare.

Procurorul general a eliberat o ordonanță prin care a permis reținerea și audiererea lui Drăguțanu și a foștilor săi adjuncți – Emma Tăbârță, Ion Sturzu și Aureliu Cincilei. Dorin Drăguţanu a deţinut funcţia de guvernator al BNM din 2009 pana în 2016.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mitropolitul Vladimir, profund îngrijorat de evoluția pandemiei. Propune trei zile de post aspru și împărtășanie

Mitropolia Moldovei se arată „profund îngrijorată” de criza provocată de pandemia de COVID-19. Într-o circulară …