Știrea zilei

Reacția lui Ceban la informația privind săparea celor 1500 de morminte în Cimitirul Sf. Lazăr din capitală | VIDEO

Primarul capitalei, Ion Ceban, dezminte informațiile apărute în presă, potrivit cărora autoritățile au dispus pregătirea a 1500 de morminte în cimitirul „Sfântul Lazăr” din capitală, pentru persoanele decedate din cauza coronavirusului. Potrivit edilului, este vorba  despre efectuarea unor lucrări de amenajare a unui sector nou.  

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Ion Ceban susține că informațiile apărute în presă sunt distorsionate și că, de fapt, administrația cimitirului „Sfântul Lazăr” efectuează astfel de lucări în regim obișnuit de muncă. Primarul a mai spus că nu ar fi existat pandemie de  coronavirus, nimeni nu ar fi aflat acest lucru.

Precizăm că un post privat de televiziune a difuzat un reportaj în care directorul cimitirului „Sfântul Lazăr”, Pavel Eni, a explicat că această indicație a venit din partea Comisiei Situații Excepționale  Chișinău.

Iar recent pe site-ul Primăriei capitalei a fost publicată decizia Comisiei din data de 30 martie, semnată de primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, și secretarul Comisiei, Adrian Talmaci. Potrivit documentului, persoanele răpuse de COVID-19 vor fi înhumate într-un cartier special desemnat al cimitirului „Sfântul Lazăr” din Chișinău.

Excepție de la această regulă sunt cei care și-au rezervat, anterior, locurile de înmormântare. Informația precum că în cimitir a fost amenajat un nou cartier pentru cei morți din cauza coronavirusului a fost confirmată și pentru  postul nostru de televiziune de către Ludmila Boțan, directorul Combinatului Servicii Funerare” .

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

R. Moldova va primi un medicament împotriva COVID-19 din partea Japoniei

 Republica Moldova urmează să primească din partea Guvernului Japoniei un medicament pentru tratarea pacienților infectați …