Știrea zilei

Reacția chișinăuienilor la noul regim de circulație al transportului public: De la ora 10.00 până la 16.00 trebuie să stăm în drum | VIDEO

Începând de astăzi, transportul public din capitală circulă după un grafic special, instituit pentru a combate infectarea cu noul tip de coronavirus. Astfel, troleibuzele și autobuzele vor circula doar în orele de vârf. În timp ce microbuzele, în general, nu au ieșit de astăzi pe linie, deoarece transportatorii privați nu pot asigura dezinfectarea autovehiculelor.

Conform noului grafic, autobuzele și troleibuzele vor ieși pe linie începând cu ora 5 și 30 de minute și vor circula până la ora 10:00. Ulterior, după o pauză de șase ore, acestea își vor relua activitatea de la ora 16:00 și vor continua până la ora 20:00.

Decizia autorităților locale a nemulțumit o parte dintre locuitorii municipiului Chișinău, care spun că vor fi nevoiți să aștepte în stații ore întregi, pentru a ajunge la destinația dorită.

Unii oameni spun că vor fi nevoiți să aștepte transportul public ore întregi, pentru a ajunge la destinația dorită.

Așteptăm, la Trușeni plecăm și așa o situație că nu avem cu ce pleca acasă. De la ora 10 până la 16 trebuie să stăm aici în drum.

Noi locuim la Vatra și e foarte dificil să ajungi până acolo. Trebuiește rezolvată această problemă.
– Cum veți ajunge acum ?
– Cred că vom merge pe jos.

E o măsură de precauție la noul virus și chiar încurajez.

Eu acum nu am cu ce ajunge la serviciu. Aș sta și eu în carantină, dar am familie, trebuie să o întrețin. Nu îmi plătește nimeni carantina.

Din cauza noului grafic stabilit, dar și a regimului de carantină, veniturile obținute din vânzarea biletelor a scăzut cu 70 la sută, susțin reprezentanții Regiei Transport Electric. Iar șoferii spun că numărul pasagerilor s-a redus vizibil.

Fluxul a scăzut foarte mult. Pasageri sunt foarte puțini.

În timp ce primarul capitalei, Ion Ceban, anunță că va solicita transportatorilor privați să respecte același program de activitate, microbuzele, în general, nu au ieșit luni pe linie. Motivul principal ar fi lipsa dezinfectanților necesari pentru salubrizarea unităților de transport.

OLEG ALEXA, președintele Consiliului Asociației Patronale a Transportatorilor Auto: Noi putem să funcționăm numai în condiții de siguranță, dar condiții de siguranță primăria nu ne poate asigura. Nici noi din contul nostru nu putem să suportăm aceste cheltuieli, nici nu avem de unde cumpăra toate acestea.

Autorităţile Capitalei au instituit noul grafic de circulație a transportului public pentru a-i determina pe oameni să stea în casă, dacă nu au o urgență. Municipalitatea și-a propus să asigure cu transport doar persoanele care au nevoie să meargă la serviciu.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ar fi încercat să scape cu 100 de dolari de amenda pentru trecerea ilegală a frontierei. Ce riscă pentru fapta sa un bărbat de la Ceadîr-Lunga

Ar fi propus unui ofițer de investigații din cadrul Direcției regionale Sud a Poliției de …