Știrea zilei

Reacția Băncii Naționale la perchezițiile Procuraturii Anticorupție

Banca Națională a Moldovei a venit cu o reacție la perchezițiile Procuraturii Anticorupție care au început azi dimineață.

Într-un comunicat, BNM menționează că a cooperat în măsură deplină cu organele de anchetă pe tot parcursul acestor ani, în dosarele și anchetele intentate care vizează sectorul bancar – oferind toate materialele existente, documente, specialiști, explicații etc. – și va continua să coopereze pe deplin.

„Ne punem speranța și încrederea în derularea unei anchete profesioniste și obiective, care să identifice adevărații vinovați de frauda bancară.  În același timp, mizăm ca acțiunile de investigație să nu afecteze capacitatea BNM de a-și îndeplini atribuțiile de supraveghere.”, se arată în comunicat

Totodată, BNM își exprimă profunda îngrijorare față de declarațiile și acțiunile publice care s-au multiplicat în ultima vreme și care subminează moralul angajaților instituției și capacitatea BNM de a-și exercita funcțiile în mod profesionist și independent.

Reacția BNM vine după ce procurorii au efectuat în această dimineață percheziții la sediul băncii centrale, iar procurorul general, Alexandr Stoianoglo, și-a dat acceptul pentru reținerea și audierea fostului guvernator Dorin Drăguțanu, precum și a altor persoane din Consiliul executiv al BNM, printre care Emma Tăbârță, Aureliu Cincilei și Ion Sturzu.

Totodată, procurorul general, Alexandru Stoianoglo a confirmat că Banca Națională a fost implicată direct în furtul miliardului.

Procurorul General confirmă că BNM a fost implicată în furtul miliardului

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pe fundalul huiduielilor, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului | VIDEO

Cu huiduieli și replici scandaloase, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru legile ce …