Știrea zilei

Război cu diabetul: O țară din lume interzice reclamele la băuturile cu mult zahăr

Orașul-stat Singapore va interzice reclamele la băuturi nesănătoase, cu conținut ridicat de zahăr, în cadrul războiului împotriva diabetului.

Interdicția se va aplica băuturilor mai puțin sănătoase, care conțin mult zahăr, și va acoperi toate platformele media – print, TV și online, a anunțat un oficial al Ministerului Sănătății din Singapore.

Decizia a fost luat după o consultare a publicului, sub forma unui sondaj de opinie.

Băuturile răcoritoare, sucurile, băuturile pe bază de iaurt și cele pe bază de cafea ar urma să fie afectate de noua interdicție, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății din Singapore.

Autoritățile vor continua lunile următoare să acumuleze feedback de la consumatori și companiile din industrie, înainte să anunțe noi detalii despre implementarea interdicției, în 2020.

Pe lângă interdicția publicității, companiile vor fi obligate să afișeze pe fața ambalajelor o etichetă în are să detalieze proprietățile nutriționale ale băuturii și conținutul de zahăr.

Consumul ridicat de băuturi cu conținut ridicat de zahăr este asociat cu obezitatea și riscul crescut de a dezvolta afecțiuni cronice, precum diabetul sau afecțiuni cardiologice. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cei care consumă una sau două doze de băuturi cu conținut ridicat de zahăr zilnic prezintă un risc cu 26% mai mare de a dezvolta diabet de tip 2. Totodată, la nivel mondial, prevalența obezității s-a triplat în ultimii 45 de ani.

digi24.ro

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Țările europene continuă relaxarea restricțiilor, numărul oficial al deceselor în Rusia – pus sub semnul întrebării, EC salută relansarea economiei europene | VIDEO

Țările europene continuă relaxarea restricțiilor impuse pe perioada pandemiei de coronavirus, iar Comisia Europeană a …