Știrea zilei

Raionul Orhei a primit primul lot de echipamente de protecție împotriva COVID-19 oferite de Fundația de caritate „Miron Șor” | VIDEO

Primul lot de echipamente de protecție împotriva COVID-19 oferite din partea Fundației de caritate „Miron Șor” a ajuns astăzi la Spitalului raional Orhei, primăria orașului, satul Pohorniceni și Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Autoritățile locale susțin că această donație va spori gradul de siguranță a cetățenilor, a medicilor și pacienților, în perioada pandemiei de coronavirus. Iar deputatul Marian Tauber a declarat că Partidul “ȘOR”, condus de Ilan Șor, este alături de cetățeni și este pregătit oricând să ofere sprijin în scopul prevenirii răspândirii virusului periculos.

Prima instituție care a beneficiat de echipamente de protecție împotriva coronavirusului este spitalul raional Orhei, care, din această săptămâna ar putea primi pacienții infectați de COVID-19, spun autoritățile locale. Spitalul a primit din partea Fundației „Miron Șor” 1000 de halate chirurgicale, 4000 de perechi de mănuși de protecție; 6000 de măști și 100 de ochelari de protecție. De asemenea, personalul medical va fi asigurat și cu 500 de litri de dezinfectanți și 2500 de pastile de clor necesare pentru dezinfectarea încăperilor. Donațiile au fost înmânate de deputatul Marina Tauber, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu și primarul municipiului Pavel Verejanu.

ANDREI STRATULAT, directorul Spitalului raional Orhei: Donația de astăzi este foarte binevenită și va fi îndreptată pentru protecția lucrătorilor medicali și a pacienților noștri în situația pe care o avem și în situația pe care o cunoaștem noi toți.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului ”ȘOR”, deputat: Noi am primit noutatea că, probabil, TĂIAT bolnavii de coronavirus vor fi internați în spitalui raional Orhei. Cu toată responsabilitatea și cu toate forțele noastre am decis să punem umărul spitalului nostru raional. Noi ne simțim responsabili pentru ceea ce se va întâmpla în orașul și în raionul Orhei. Domnul președinte Ilan Șor este, de fiecare dată când discutăm, foarte îngrijorat de situația din țară.

Ulterior, și primăria municipiului Orhei a primit dezinfectanți, dar și alte lucruri utile pentru combaterea virusului.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului ”ȘOR”, deputat: Suntem bucuroși că venim cu sprijinul acesta necesar, că luptăm împreună împotriva coronavirusului, împotriva răspândirii infecției.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: Ne sunteți permanent alături, ne ajutați din noapte în noapte și din zi în zi cu toate cele necesare, pentru ca noi, autoritățile locale, să putem activa și să dezinfectăm în continuare municipiul Orhei. Vă mulțumim și să știți că noi vom depune eforturi ca să avem cel mai dezinfectat municipiu din Republica Moldova.

Și pentru că în satul Pohărniceni, raionul Orhei, a fost înregistrat un caz de infectare cu noul coronavirus, fiecare gospodărie din localitate va primi dezinfectanți din partea fundației „Miron Șor”.

Iar pentru că medicii se află în prima linie, autoritățile raionale nu au uitat nici de Agenția Națională pentru Sănătate Publică din municipiu.

ION BOLBOCEANU, șef ANSP Orhei: Este foarte important ca noi să protejăm angajații pe care îi avem și anume angajații din sistemul medical, pentru că astăzi, ei sunt pe prima linie luptând cu acest virus și dacă noi nu vom proteja medicii astăzi, noi mâine nu vom avea lucrători medicali care să lucreze în sistem.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului ”ȘOR”, deputat: Vă rog să vă adresați de câte ori o să aveți nevoie pentru că de datoria noastră este să punem umărul și să luptăm toți împreună împotriva problemei acestea foarte grave pentru țara noastră.

DINU ȚURCANU, președintele raionului Orhei: Dezinfectantul va ajunge la fiecare gospodărie și va fi distribuit prin intermediul medicilor de familie și a asistenților sociali care cu grijă vor avea responsabilitatea ca acest dezinfectant să ajungă la fiecare gospodărie. Este important ca în această perioadă dificilă pentru locuitorii satului Pohărniceni, toată lumea să respecte aceste reguli elementare de igienă.

În următoarele zile, din parte fundație de caritate „Miron Șor” spitalul raional Orhei, dar și alte instituții din municipiu urmează să primească echipamente de protecție.
Acum câteva zile, fundația de caritate „Miron Șor” a donat un milion de lei Consiliului Raional Orhei, pentru a sprijini autoritățile locale în lupta împotriva coronavirusului.

Orașul Orhei a fost primul din Republica Moldova în care autoritățile locale au dispus dezinfectarea spațiilor publice. De asemenea, este prima localitate din țară în care, la intrările în orașul Orhei, au fost amenajate filtre și covoare de dezinfecție. Toate mijloacele de transport sunt tratate curățate, iar cetățenii sunt informați despre măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

R. Moldova va primi un medicament împotriva COVID-19 din partea Japoniei

 Republica Moldova urmează să primească din partea Guvernului Japoniei un medicament pentru tratarea pacienților infectați …