Știrea zilei

Radu Albot a ajuns acasă. Tenismanul a fost întâmpinat ca un erou | VIDEO

Cu pancarte, flori, aplauze și baloane. Așa a fost întâmpinat aseară tenismenul moldovean Radu Albot, care a revenit acasă după ce a câștigat primul său turneu ATP, dar și primul din istoria tenisului din Republica Moldova. Tenismanul moldovean Radu Albot a acces, pentru prima dată, pe locul 46 în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti.

Tenismenul a rămas plăcut surprins de felul în care a fost întâmpinat de susținătorii săi, iar în semn de recunoștință, sportivul a pozat cu ei și le-a oferit autografe.

„Au fost două luni foarte bune pentru mine. Seria din America a fost cea mai de succes serie din cariera mea. Am jucat bine în Delray Beach Open, am jucat la fel de bine și la Indian Wells, la turneele din Miami și am făcut un meci bună împotriva lui Roger Federer. Chiar dacă nu l-am câștigat, cred că am jucat la nivel şi am arătat un tenis de calitate.”, a spus Radu Albot.

Tatăl sportivului s-a arătat mândru de copilul său și le-a mulțumit susținătorilor care-l așteptau la aeroport.

„Sunt foarte bucuros că a venit foarte multă lume ca să-l întâlnească pe Radu și cred eu că și merită, având performanțe la momentul dat și seria aceasta care a fost în America este destul de bună, adică cea mai bună de până acum în cariera lui având și un câștig de turneu ATP și jucând la două turnee master pe tablou.”, Vladimir Albot, tatăl lui Radu Albot.

Polina Slepțov are 11 ani, din care șapte practică tenisul. Ea spune că vrea să urmeze calea lui Radu Albot.

„Este foarte bun la tenis, este campionul Moldovei și joacă foarte bine. Este punctul meu la care trebuie să ajung.”, a spus tânăra.

Amintim că Radu Albot a participat la turneul Miami Open din SUA. În timpul competiției, Albot a jucat cu unul dintre cei mai buni tenismeni din lume – elvețianul Roger Federer. Vineri, tenismanul moldovean va avea parte de un antrenament inedit la Hânceşti cu fotbaliştii clubului Petrocub.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Coronavirusul lovește dur fotbalul mondial: EURO 2020 – amânat | VIDEO

Campionatul European de Fotbal EURO 2020, care era programat inițial să se desfășoare în această …