Știrea zilei

R. Moldova va beneficia de ajutor financiar din partea Uniunii Europene în lupta cu COVID-19

Comisia Europeană este alături de țările partenere estice și a realocat 140 milioane EUR pentru cele mai urgente necesități în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Mai mult, Comisia va redirecționa și utilizarea sumei de până la 700 de milioane EUR, din instrumente deja existente, pentru a contribui la atenuarea impactului socio-economic al crizei cauzate de coronavirus, scrie deschide.md.

La solicitarea țărilor partenere, Comisia răspunde necesităților urgente, sprijinind furnizarea de dispozitive medicale și echipamente personale, cum ar fi ventilatoare, truse de laborator, măști, ochelari de protecție, halate și costume de siguranță.

Comisia Europeană colaborează cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și asigură 30 de milioane de euro ca aceste lucruri necesare, cumpărate în comun cu OMS, distribuite în mod eficient sistemelor de sănătate din cele șase țări în săptămânile următoare.

Totodată, aceste fonduri vor sprijini administrațiile naționale de sănătate pentru a instrui personalul medical și de laborator și pentru a întreprinde măsuri sporite pentru toată populația.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ambasadorul UE, despre o nouă asistență macrofinanciară pentru Republica Moldova

Uniunea Europeană a identificat și reorientat peste 87 de milioane de euro pentru necesitățile imediate …