Știrea zilei

R. Moldova a înregistrat, pentru a doua săptămână consecutiv, peste o mie de cazuri de infectare cu COVID-19

Republica Moldova a înregistrat, pentru a doua săptămână consecutiv, peste o mie de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Astfel, în ultimele șapte zile în Rep. Moldova s-au înregistrat 1033 de cazuri de infecție cu COVID-19, o cifră comparabilă cu totalul infectărilor din aceeași perioadă în România unde s-au raportat 1205 cazuri. Trebuie să precizăm, însă, că cele două state vecine, care sunt despărțite de Prut, diferă considerabil și ca mărime și ca număr de populație, scrie radiochisinau.md.

Astfel, conform datelor Biroului Național de Statistică (BNS) din 2019, în Rep. Moldova locuiesc aproximativ 3,5 milioane de persoane, în timp ce în România, la fel potrivit datelor oficiale de anul trecut – 19,4 milioane de cetățeni.

Potrivit platformei specializate pe COVID-19, worldometers.info, Rep. Moldova are un raport de 1758 de cazuri la un milion de populație, aproape de două ori mai mare decât cel al României care este de 939 de cazuri la un milion de populație. La acest capitol, Rep. Moldova stă mai rău și decât alte state din regiune, precum Ucraina (480 de cazuri), Polonia (561 de cazuri), Bulgaria (349 de cazuri) sau Ungaria (387 de cazuri).

Totodată, potrivit aceleiași surse, Rep. Moldova și România sunt practic la egalitate după decesele raportate la un milion de populație, ambele cu câte 62 de cazuri.

R. Moldova a înregistrat, pentru a doua săptămână consecutiv, peste o mie de cazuri de infectare cu noul coronavirus

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Vom plăti mai puțin pentru energia electrică? „Premier Energy” a prezentat ANRE solicitarea de ajustare a prețurilor pentru energie electrică pentru 2020

ÎCS Premier Energy SRL a prezentat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică solicitarea de ajustare, …