Știrea zilei

„Quo vadis”, Dodon? Mai ieri promitea că va anula Acordul de Asociere, iar astăzi strânge mâna oficialilor europeni | VIDEO

A scos drapelul UE de pe președinție și a promis că va anula Acordul de Asociere, iar astăzi strânge mâna oficialilor europeni. Igor Dodon se află la Bruxelles unde are întrevederi de nivel înalt, după 3 ani de când nu a mai fost în capitala UE. Serviciul de presă al președinției nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta situația.

Cu doar câțiva ani în urmă, Igor Dodon, tuna și fulgera, amenințând cu anularea Acordului de Asociere.

IGOR DODON: „Mă adresez către cei care ne mint cu nerușinare sau nu au citit acest document. Partidul Socialiștilor va îndeplini voința poporului. Va organiza un referendum, va demonstra că Moldova are nevoie de altă cale și va denunța Acordul de Asociere cu UE.”

Mai mult, socialiștii au colectat atunci semnături pentru Uniunea Vamală Euroasiatică, iar ceva mai târziu, când a ajuns șef de țară, Igor Dodon a scos drapelul Uniunii Europene de pe clădirea președinției, fiind deranjat de tot ce este european. Acum însă, președintele este de altă părere și a mers la Bruxelles pentru a se întâlni cu înalți oficiali ai parlamentului european.

IGOR DODON: „Implementarea Acordului de Asociere. Un subiect foarte important. Cunoașteți că noi susținem implementarea acestuia și trebuie să vedem reforme reale în R Moldova.”

„Asocierea cu Uniunea Europeană este o șansă să îmbunătățim viața în țară, nimic mai mult.”, a declarat recent Igor Dodon într-un interviu pentru Der Spiegel, deși, cu doar câțiva ani în urmă afirma cu totul altceva.

„Noi suportăm pierderi enorme. Acest Acord ne omoară economia. Distruge valorile noastre.”

La Bruxelles, Pentru prima dată, șeful statului va strânge mâna secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, asta chiar dacă amenința să închidă oficiul NATO deschis recent la Chișinău.

Aceasta este cea de-a doua vizită la Bruxelles a lui Igor Dodon în calitate de șef al statului. În cei trei ani de mandat, președintele a efectuat zeci de vizite în străinătate, majoritatea dintre care au fost în Federația Rusă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Candu despre decizia Înaltei Curți: CC, din nou, i-a dat peste nas lui Igor Nikolaevici, care se bătea cu pumnul în piept că nu va înainta un nou premier decât în condițiile sale | VIDEO

Președintele Igor Dodon poate fi suspendat și demis din funcție, dacă refuză să desemneze premierul …