Știrea zilei

PSRM și PD rămân FĂRĂ majoritate parlamentară: Încă un deputat a părăsit PD, iar R. Moldova are o șansă să învestească un guvern prooccidental

Partidul Democrat (PD) a rămas fără încă un deputat și majoritatea parlamentară formată din socialiști și democrați rămâne cu doar 50 de voturi în Parlament.

Potrivit observatorilor, odată cu plecarea a încă unui deputat, coaliția PSRM-PD și-a încetat existența, iar în R. Moldova a apărut șansa să fie instaurat un guvern prooccidental.

Deputata Efrosinia Grețu a depus astăzi un demers pe masa președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, anunțând-o că pleacă din PD și aderă la grupul parlamentar „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu.

„Deputata în Parlamentul Republicii Moldova, aleasă de cetățenii din c.u. 41 Leova, Efrosinia Grețu, nu trădează interesele oamenilor și a ales să fie PRO MOLDOVA. Decizia a luat-o inclusiv după consultări cu echipa locală. Îi urăm bun venit și ne bucurăm să ne revedem în aceeași echipă cu oameni de treabă, interesați în continuarea faptelor bune pentru țară, nu pentru mandatul unui președinte trădător de țară și trai fără lipsuri al unei grupări aciuate la conducerea Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al grupului condus de Candu.

Menționăm că grupul „Pro Moldova” are deja 14 deputați și este mai mare decât fracțiunea partidului condus de Pavel Filip care a rămas cu 13 legislatori. În total, în ultimele luni au plecat de la democrați 16 deputați, iar doi au aderat la Partidul „Șor”.

Socialiștii și democrații au rămas în prezent cu 50 de voturi în Parlament, însă independentul Alexandru Oleinic a votat la ultimele ședințe împreună cu majoritatea parlamentară.

ziarulnational

  •  
  •  
  • 2
  •  

Citește și

Ilan Șor a răspuns la acuzațiile lui Igor Dodon: Atacurile nefondate în adresa Partidului ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini | VIDEO

Atacurile nefondate în adresa Partidului Politic ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini, …