Știrea zilei

ȘEFIA PARLAMENTULUI – MĂRUL DISCORDIEI ÎNTRE ACUM ȘI PSRM | VIDEO update

Discuțiile PSRM-ACUM s-au blocat în funcții. Socialiștii anunță că vor discuta la Consiliul Republican și oferta PDM, apoi vor lua o decizie. A doua întâlnire a PSRM cu PAS și PPDA a fost scurtă și s-a încheiat fără vreun rezultat.

Liderul socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a declarat că Maia Sandu și Andrei Năstase insistă în continuare pe propriile condiții, în care nu este loc pentru PSRM. Presa nu a avut acces în sala în care s-au întrunit la negocieri PSRM şi blocul ACUM, nici măcar pentru a înregistra imagini de protocol.

PSRM susține că rămâne ferm pe poziție și cere de la Blocul ”ACUM„ funcția de președinte al Legislativului din motiv că formațiunea a obținut cele mai multe voturi și mandate în  urma alegerilor parlamentare.

ZINAIDA GRECEANÎI, deputat PSRM: „Pozițiile, din păcate, putem constata că au rămas aceleași, inclusiv la colegii noștri din Blocul ”ACUM”, care au spus că ei tot vor să votăm și prim-ministru care să fie din partea Blocului ”ACUM”, și speaker-ul Parlamentului tot din partea Blocului ACUM și tot pachetul de legi tot, de asemenea, care sunt din partea Blocului ”ACUM” și pe urmă mai vedem.”

Greceanîi spune, însă, că PSRM nu-și poate permite aceste lucruri.

ZINAIDA GRECEANÎI, deputat PSRM: „Nici noi nu putem să cedăm funcția de speaker al Parlamentului. Și o să insistăm în continuare. Asta este prima poziție de negocieri.”

La rândul lor, reprezentanții Blocului ACUM, deși au anunțat că nu vor ieși în fața presei pentru a oferi declarații după a doua rundă de discuții cu PSRM, totuși, au au venit cu o reacție, pe  pagina oficială  a formațiunii, de pe o rețea de socializare.

Reacția Blocului Politic „ACUM”,  după discuțiile cu PSRM: „Blocul ACUM reiterează că este dispus să voteze în funcția de președinte al Parlamentului candidatul PSRM-ului, după adoptarea pachetului de legi antioligarhice. Speaker-ul ACUM, la prima etapă, este garanția adoptării acestui pachet de legi.”

Faptul că ACUM  insistă în continuare pe propriile condiții a nemulțumit socialiștii. Astfel, Greceanîi a subliniat că socialiștii nu au văzut deschidere din partea celor de la ”ACUM” și că ei sunt cei care trebuie să se mai gândească, nu socialiștii, care, după Greceanîi, este o  fracțiune unică. Făcând aluzie la divergențele existente între deputații PAS-PPDA, aceasta a făcut și o  glumă pe seama lor.

ZINAIDA GRECEANÎI, deputat PSRM: „Ei au mers să se consulte cu fracțiunile lor, care sunt două sau, nu știu,  poate 26.”

Paradoxal, liderii blocului „ACUM”, Maia Sandu și Andrei Năstase, care au semnat anterior angajamentul că nu vor forma nici o alianță cu PSRM și au afirmat în repetate rânduri că  sunt transparenți, au purtat discuții cu socialiștii cu ușile închise. Iar explicația este:

MAIA SANDU, deputat „ACUM”: „Suntem aici pentru că ținem la transparență.

Președintele PSRM a mai precizat că la Consiliul Republican al formațiunii va fi pusă în discuție și oferta publică a Partidului Democrat, care a propus formarea, împreună cu socialiștii, a unei majorități parlamentare.

Amintim că pe 3 iunie, Blocul ”ACUM” a făcut o ultimă invitație Partidului Socialiștilor, pentru a-i  convinge să voteze pachetul de legi antioligarhice.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Partidul „ȘOR” propune fortificarea statutului de medic și garantarea mai multor facilități angajaților din sănătate | VIDEO

Deputații Partidului Politic „ȘOR” propun fortificarea statutului de medic și garantarea mai multor facilități angajaților …