Știrea zilei

PSRM a ignorat, din nou, invitația ACUM | VIDEO Update

Reprezentanții Partidului Socialiștilor nu au venit în această dimineață la întâlnirea cu reprezentanții Blocului ACUM. Urma ca politicienii să continue discuțiile începute despre deblocarea activității parlamentului, să negocieze funcția de președinte al parlamentului, dar și lista persoanelor blocului ACUM la funcțiile cheie din stat și Guvern.

După ce au fost ignorați de către socialiști încă o dată și după o oră și jumate o așteptări, deputatul „PAS”, Mihai Popșoi a ieșit cu o declarație, citită din telefon.

MIHAI POPȘOI, deputat „ACUM”: „Reiterăm poziția noastră comună, unitară a celor două componente ale Blocului Politic „ACUM” privind disponibilitatea de a susține reprezentatul PSRM la funcția de Președinte al Parlamentului, cu condiția votării de către fracțiunea PSRM a pachetului antioligarhic și a Guvernului asumat de ACUM.”

Pe de altă parte, deputatul PSRM, Ion Ceban, a anunțat încă de aseară că socialiștii nu se vor întâlni cu cei din Blocul „ACUM”, pentru a continua discuţiile în vederea creării unei majorităţi parlamentare, până în momentul în care cele două formaţiuni PAS și PPDA nu vor avea „o poziţie comună”, menționând că între cele două partide ar exista divergențe.

Acum două zile, partidul Maiei Sandu a declarat că o va vota pe Zinaida Greceanîi le șefia Parlamentului cu condiția că, socialiștii vor susține așa-numitul pachet antioligarhic. Decizia a fost susținută și de Partidul Demnitate și Adevăr. Acesta din urmă condiționează votarea spicherului.

Andrei Năstase cere deputaților socialiști să semneze un angajament public prin care își asumă promulgarea pachetului de legi al Blocului ACUM și numirea Maiei Sandu în funcția de premier. Socialiștii susțin că nu se mulțumesc doar cu funcția de spicher, insistând pe câteva ministere din viitorul Guvern.

În același timp, șeful statului amenință că va dizolva Legislativul dacă până la 9 iunie formațiunile politice nu vor fi capabile să ajungă la o înțelegere privind crearea unei majorități parlamentare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …