Știrea zilei

Protest pentru protejarea mediului, în cadrul unui spectacol auto din Frankfurt | VIDEO

Protest pentru protejarea mediului, în cadrul unui spectacol auto din Frankfurt. Mii de oameni au blocat duminică principala intrare la Salonul Auto de la Frankfurt, manifestând faţă de rolul pe care îl joacă industria auto germană în schimbările climatice şi în distrugerea mediului.

Cel puţin 15.000 de persoane, dintre care o bună parte – cicliști, au protestat duminică pentru combaterea problemelor climatice în Frankfurt, în cadrul unui spectacol auto anual din oraşul german, unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din lume.

De asemenea, miile de persoane prezente au cerut oprirea producţiei motoarelor pe combustie şi trecerea la vehicule fără emisii.

Alături de Greenpeace au protestat mai multe organizaţii dedicate protejării mediului, iar miile de cicliști au blocat rutele cheie din oraş.

Experţii din cadrul Greenpeace au criticat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

„Nu poate să stea şi să se uite cum directorii executivi îşi pun coroane verzi pe cap în timp ce continuă să dezvolte şi să vândă vehicule diesel, care dăunează mediului”, a declarat Marion Tiemann, expert în transporturi din cadrul Greenpeace.

Angela Merkel a ţinut în urmă cu două zile un discurs în cadrul deschiderii spectacolului auto din Frankfurt, făcând apel industriei auto să depună eforturi pentru dezvoltarea unor moduri de transport sustenabile.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Italia iese din carantina, proteste în Europa, sancțiuni dure în Qatar, arestări în Londra | VIDEO

Șefa guvernului belgian, venită în vizită la un spital din Bruxelles, a fost nevoită să …