Știrea zilei

Propunerile unui consilier al Partidului ȘOR – aprobate la Ungheni, dar valabile pentru toate raioanele țării

Consiliul Municipal Ungheni a aprobat unanim o serie de măsuri propuse de consilierul din partea Partidului „ȘOR”, Dumitru Chitoroagă, pentru ajutorarea pensionarilor, categoriilor sociale, dar și persoanelor venite de peste hotare și aflate în autoizolare în perioada pandemiei de Covid-19. Acestea au fost adoptate în condițiile în care autoritățile naționale îndeamnă cetățenii să stea acasă, fără să propună un mecanism de ajutorare a pensionarilor și categoriilor defavorizate, transmite partidulsor.md.

Astfel, potrivit propunerilor consilierului din partea Partidului „ȘOR”, autoritățile de la Ungheni au decis să aloce 20 de mii de lei din Fondul de Rezervă municipal pentru asigurarea gratuită, cel puțin o dată pe lună, a transportării produselor de primă necesitate către pensionarii imobilizați la pat și persoanele cu handicap. În lipsa platformelor locale de comerț online, Primăria Ungheni va deschide o linie telefonică pentru preluarea solicitărilor și redirecționarea lor către agenții economici care vor face livrări de produse/marfă la domiciliu.

Consilierul municipal Dumitru Chitoroagă a mai propus, iar CM Ungheni a aprobat, crearea unei Comisii pentru ajutorarea persoanelor ajunse în șomaj tehnic. Din comisie vor face parte reprezentanții companiilor de transport și ale bazelor angro dispuse să organizeze transportarea comenzilor. Autoritățile de la Ungheni au mai decis producătorii autohtoni vor beneficia de tot suportul, astfel încât activitatea acestora să fie prioritară în perioada de criză.

Dumitru Chitoroagă a scris pe pagina sa de Facebook că, în situația în care autoritățile naționale le cer cetățenilor să stea acasă și nu au oferit un mecanism de aprovizionare a unor categorii sociale cu produse de primă necesitate, propunerile și deciziile adoptate la Ungheni ar putea servi ca model de mecanism pentru ajutorarea persoanelor, valabil pentru toate raioanele și orașele din țară.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …