Știrea zilei

Proprietarii de bunuri imobiliare mai au la dispoziție câteva zile pentru a achita impozitele

Primăria municipiului Chişinău informează că la 15 august 2019 expiră primul termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare, conform art. 282 alin. (1) din Codul fiscal. Scutirea la impozitul pe imobil se acordă persoanelor de vârstă pensionară.

Onorarea obligației fiscale se face cu Avizul de plată a impozitului pe bunurile imobiliare direct la oficiile poștale, instituții bancare, prin serviciul guvernamental de plăți electronice prin mpay.gov.md sau prin servicii.fisc.md cu log-ările semnăturii digitale/mobile.

La expirarea termenelor de plată, în cazul neachitării benevole a impozitului dat, obligația fiscală restantă va fi încasată, în mod forțat, prin intermediul executării silite.

Cetățenii care admit restanțe la plata impozitului pe bunurile imobiliare, pot fi sancționați prin penalități, măsuri de executare silită, inclusiv prin sechestrarea bunurilor private.

Pentru mai multe informații, contribuabilii se pot adresa la sediul Direcției de colectare a impozitelor și taxelor locale, din str. 31 August 1989, 63A (acces din str. Armenească).

De asemenea, pentru siguranța și protecția datelor cu caracter personal, Avizele de plată pot fi eliberate la sediul Direcției, la prezentarea actului de identitate sau a împuternicirii legale.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Gurău despre promisiunea lui Dodon de a primi un credit din Rusia: Marja de PR în structura acestor declarații este foarte mare | VIDEO

La început a fost jumătate de miliard de dolari care s-a subțiat între timp și …