29 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Proiectul politicii bugetar-fiscale și vamale, votat în prima lectură

Proiectul politicii bugetar-fiscale și vamale pe termen mediu a fost votat joi, 5 decembrie, în prima lectură, comunică moldpres.

Principalele politici ale proiectului de lege sunt menținerea impozitului pe venitul persoanelor fizice la nivel de 12%, iar pentru gospodăriile țărănești de 7%. De asemenea, vor fi menţinute şi pentru anul viitor actualele cote TVA şi accize.

Noua politică bugetar-fiscală și vamală urmărește obiectivele unei legislații fiscale și vamale favorabile dezvoltării economice și consolidării veniturilor bugetare. În document este prevăzută diminuarea impozitului aplicat donațiilor de la 12% la 6%, modificarea termenului de achitare a TVA pentru serviciile importate şi modificarea termenului de achitare a accizelor. De asemenea, este prevăzută o procedură de unificare a termenului de declarare și achitare a impozitului pe bunuri imobiliare.

Printre obiectivele trasate în proiectul politicii bugetar-fiscale sunt extinderea aplicării progresive a taxei la valoare a autoturismelor importate, aplicarea TVA pentru serviciile electronice prestate de agenții economici nerezidenți, perfecționarea taxei pentru apă prin stabilirea obligației de achitare a taxei respective pentru subiecții care vor îmbutelia apa.

Respectivul proiect de lege a fost elaborat de Ministerul Finanțelor în baza propunerilor recepționate de la mediul de afaceri, autorități, Serviciul Fiscal de Stat și Serviciul Vamal.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Guvernul a decis: Pînzari, restabilit și eliberat din funcția de șef al IGP

Cabinetul de miniștri l-a eliberat din funcția de șef al IGP pe Alexandru Pînzari, după …