Știrea zilei

Proiectele importante sunt amânate de către parlamentari | VIDEO

Controversatele proiecte ce țin de moratoriu, capitalul familial, dar și de autorizația executării lucrărilor de construcție au fost amânate de către   comisia pentru administrație publică pentru următoarea ședință. Decizia a fost luată deoarece, din motive personale, autorii proiectelor care fac parte din partidul socialiștilor au lipsit de la ședință. Deputata, Partidului Șor, Reghina Apostolova s-a arătat nemulțumită și de faptul că unele proiecte nu au fost pregătite până la capăt.

Deși în cadrul ședinței urmau să fie examinate cinci proiecte incluse pe ordinea de zi, deputații au dezbătut unul singur. Este vorba despre  proiectul de lege privind declararea unor  informații de acces public.

VERONICA ROȘCA, deputat blocul ”ACUM”: „Se declară informații de acces public orice informație ce vizează transmiterea patrimoniului public în proprietate privată, precum și transmiterea în concesiune, transmiterea întreprinderilor de stat în proprietatea unităților administrativ teritoriale, alte activități orientate spre diminuarea participării statului  la  administrarea proprietății publice.”

După ce a fost prezentat, deputatul Partidului Șor, Reghina Apostolova a declarat că  proiectul trezește multe semne de întrebare.

REGHINA APOSTOLOVA, deputat Partidul Politic ”Șor”: „Noi nu am găsit răspuns la întrebările legate de expertiza juridică și cea anticorupție. Proiectul are dreptul la divulgarea informației secrete?”

VERONICA ROȘCA, deputat blocul ”ACUM”: „Acest proiect de lege nu atentează sub nici o formă la secretul de stat însă,  accentuează faptul că unele date nu ar trebui să fie secretizate într-un mod abuziv.”

În același timp, Reghina Apostolova s-a arătat indignată și de faptul că celelalte patru  proiecte nu au fost examinate, invocânduse lipsa autorilor.

REGHINA APOSTOLOVA, deputat Partidul Politic ”Șor”: „Au fost cinci proiecte de lege pe ordinea de zi. Două dintre ele au fost excluse din start pentru că nu sunt gata, ele nu corespund cerințelor. La alte două proiectele, din cei trei autori nici unul nu a fost prezent. De aceea au fost amânate. Ce ține de singura întrebare care a fost dezbătută, multe expertize care trebuiau să fie pregătite pentru acest proiect de lege nu sunt. Aceasta  este munca Parlamentarilor.”

La ședința de astăzi urma să fie examinat proiectul de lege ce prevede că, în cazul copilului rămas fără ocrotire părintească sau al celui orfan, mijloacele financiare din capitalul familial îi vor fi acordate acestuia, în baza cererii, la împlinirea majoratului. De asemenea, a fost amânat  și proiectul de lege  privind sistemul public de pensii, dar și instituirea moratoriului privind construcția blocurilor locative în Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Datele celui mai recent sondaj: PP „ȘOR” – în Top 3 cea mai influentă forță politică. Ilan Șor – al treilea cel mai important politician | VIDEO

Partidul Politic „ȘOR” este a treia cea mai importantă forță din Moldova, iar liderul formațiunii, …