4 aprilie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Proiectele frumoase continuă în municipiul Orhei | VIDEO

Proiectele frumoase continuă în municipiul Orhei. Astfel, primăria a alocat încă 55 de îndemnizații pentru nașterea copiilor, în cadrul programului „Capitalul matern”. Suma alocațiilor variază între 7.000 de lei pentru primul copil și 10.000 de lei pentru următorii nou-născuți.

Încă 55 de familii au primit îndemnizații pentru nou-născuți, dintre care 21 de tinere familii au primit câte 7.000 de lei pentru primul nou-născut, iar 34 – câte 10.000 de lei pentru următorul copil. Astfel, de la lansarea acestuia, în 2015, și până în prezent, în total, peste 2 mii de familii au beneficiat de acest program, lansat în premieră în Republica Moldova. Mamele cu pici care și-au primit deja alocațiile au fost foarte mulțumiți, și au spus că aceasta este o contribuție importantă pentru multe familii tinere.

Este un proiect foarte bun, chiar este un ajutor material, pentru un copil trebuie mulți bani ca să-l crești, totul e foarte scump.

În fiecare familie unde sunt copii, orice ajutor financiar întotdeauna este binevenit. 

Cred că tot ce o să luăm de banii aceștia, pentru copiii o să fie. 

Potrivit autorităților municipale, inițiativa a fost implementată pentru a stimula natalitatea în regiune.

Scopul acestui proiect ca și a tuturor proiectelor lansate în municipiul Orhei este de a crea condiții optime pentru tinerele familii, să rămână acasă, eventual pentru cei plecați să-și dorească să revină acasă, a declarat DIANA MEMEȚ, primar interimar, mun. Orhei .

Programul, care are drept scop sprijinirea tinerelor familii este o premieră pentru Republica Moldova și face parte dintr-o strategie mai amplă dezvoltată de autoritățile de la Orhei pentru modernizarea localității și îmbunătățirii condițiilor de trai. Astfel, contribuția administrației la dezvoltarea tinerelor familii nu se reduce doar la acordarea ajutorului financiar la nașterea copilului. La Orhei este implementat și proiectul „locuințe sociale” pentru tinerii specialiști și angajații din sfera bugetară. De asemenea, pentru copii sunt modernizate capital grădinițele, fiind implementat și un sistem nou de alimentație de tip catering, astfel încât bucatele sunt preparate în condiții de restaurant și corespund celor mai înalte standarde în domeniu.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Utilaje medicale, oferite de compania DFM doctorilor din Republica Moldova: Spitalul de Urgență apreciază înalt donația

Conducerea IMSP IMU adresează sincere mulțumiri Companiei ”DFM” S.R.L, personal dnei Nina Guranda, pentru donația …