23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Prognoză meteo neobişnuită: Sute de iguane vor „pica din cer” în Florida

Pe măsură ce aerul rece se răspândeşte din estul Statelor Unite până în teritoriile americane sudice, Serviciul Meteorologic Naţional din Miami a emis o prognoză neobişnuită în ceea ce priveşte temperaturile reci, despre iguane, a relatat CNN.

Din Louisiana până în Carolina, dar chiar şi în Florida, temperaturile sunt cu o medie de 10, până la 15 grade Celsius sub pragul considerat normal pentru această perioadă a anului, potrivit CNN. Avertizările meteorologilor sunt în vigoare până miercuri dimineaţă, precum şi cele emise în Florida, de Serviciul Meteorologic Naţional din Miami, care s-au adresat în mod special problemei iguanelor, scrie mediafax.ro.

„Nu vă miraţi dacă vedeţi iguanele căzând din copaci în seara aceasta”, a transmis un oficial al biroului din Miami, preocupat de obiceiul reptilelor de a adormi pe crengile pomilor, de unde se prăbuşesc peste oamenii şi maşinile de pe străzi. Aceasta ar putea fi o problemă serioasă, mai ales că exemplarele mascule adulte pot depăşi 5 metri lungime, cântărind chiar şi 20 de kilograme.

Nu toate speciile de iguane pot face faţă temperaturilor scăzute, întrucât au sângele rece. În general, iguanele încep să devină lente sau letargice odată ce termometrele afişează mai puţin de 10 grade Celsius. În condiţii de frig, pentru a se proteja, reptilele intră într-o stare ce păstrează active doar funcţiile vitale ale organismului.

„Pragul termic dincolo de care iguanele intră în starea aceasta depinde foarte mult de dimensiunea animalului”, a explicat Ron Magill, directorul de comunicare al Grădinii Zoologice din Miami. „În general, cu cât este mai mare iguana, cu atât mai bine poate tolera frigul pe perioade lungi”.

Magill a adăugat că „există mulţi vânători de iguane care abia aşteaptă scăderea temperaturilor pentru a elimina mai uşor reptiliele invazive, atunci când vor fi incapabile să fugă”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai mulți pasageri au părăsit nava Diamond Princess fără a fi testaţi pentru coronavirus

Un număr de 23 de pasageri de pe vasul Diamond Princess au fost debarcați fără a fi …