Știrea zilei

Produsele din tutun care nu ard vor fi supuse acelorași reglamentări ca și țigările | VIDEO

Produsele din tutun care nu ard tutunul, ci îl încălzesc vor fi vor fi supuse acelorași reglementări ca și țigările. Parlamentul a aprobat această modificare de lege în a doua și ultima lectură.

Noua lege privind produsele din tutun care nu ard, precum IQOS şi Glo, presupune că acestea nu vor putea fi utilizate în localuri și spații închise și accizele pentru acestea vor fi mărite la  nivelul țigărilor obișnuite, cea ce înseamnă că prețul acestora va crește.

La fel, pe ambalajul acestora va apărea avertismentul de sănătate – „Acest produs din tutun  dăunează sănătății și creează dependență”.

Comercializarea produselor din tutun în locuri interzise, adică la o distanță mai mică de 200 de metri de la instituțiile de învățământ și medico-sanitare, va fi sancționată cu amenzi de până la 15 000 de lei, aplicate persoanelor cu funcție de răspundere și cu amenzi de până la 20 000 de lei, în cazul persoanelor juridice, cu sau fără privarea dreptului de a desfăşura o anumită activitate pe un  termen de la 6 luni la un an.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020, oferind timp industriei de produse de tutun  care nu arde să se conformeze reglementărilor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cum pot moldovenii din străinătate să ajungă acasă cu avionul. Anunțul Ministerului de Externe

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu precizări despre organizarea curselor charter excepționale …