Știrea zilei

Produsele alimentare care mai au puțin până la expirare nu vor putea fi importate în țară

Importul produselor alimentare care au rămas cu mai puțin de 1/3 din termenul de valabilitate stabilit de producător ar putea fi interzis. Asta prevede un proiect de lege elaborat de deputatul socialist Radu Mudreac. Documentul a fost avizat pozitiv de Guvern, urmând să fie examinat în Parlament, scrie agora.md.

„Se interzice importul de produse alimentare în cazul în care a rămas mai puțin de 1/3 din termenul de valabilitate a acestora, stabilit de producător”.  Aceasta este varianta propusă de Guvern în avizul său.

Radu Mudreac scrie, în nota informativă a proiectului, că modificarea propusă este motivată de faptul că legea va interzice, începând cu 22 februarie 2020, importul produselor alimentare al căror termen de valabilitate este mai mic de 30 de zile.

Aprobarea documentului „va înlătura barierele tehnice în calea comerțului și va permite importul produselor alimentare al căror termen de valabilitate este mai mic de 30 de zile”, a explicat acesta.

„Astfel, piața internă a Republicii Moldova va putea fi asigurată cu un spectru larg de produse alimentare și consumatorii vor putea face alegerea în cauză din asortimentul mult mai vast al produselor alimentare”, a mai menționat deputatul PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în …