26 februarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Producătorul de alcool, acuzat că mirosul urât din capitală, respinge acuzațiile

Producătorul de alcool, care este acuzat că mirosul urât din capitală ar proveni de la fabrica sa, dezminte acest lucru. Agentul economic susține că mirosul ce vine de la uzină nu prezintă niciun pericol.

Duhoarea care a pus stăpânire pe capitală de câteva săptămâni așa și nu a dispărut. Autoritățile își pasează responsabilitățile și dau vina inclusiv pe unii agenți economici care fac deversări la Stația de Epurare. Printre suspecți este și un producător de alcool din preajmă. Acesta însă, respinge acuzațiile.

Au fost luate rezultatele probelor și ele sunt destul de bune. La fel, au fost făcute și analize ale aerului și ale apei, doar toate aceste probe s-au prelevat de pe teritoriul companiei. Întrebarea este de ce nu se iau probele în oraș, pentru a înțelege care este motivul acestui miros urât ce persistă în oraș, pentru că noi suntem la fel de îngrijorați de acest fapt la fel ca și deputații.

Totodată, el spune că, mirosul pe care îl elimină fabrica, nici pe departe nu este cel care se simte acum în Chișinău. Șeful fabricii de alcool mai susține că va fi construită o instalație specială pentru a elimina definitiv mirosul emanat de la fabrică.

 Astfel de uzine sunt doar în Europa, acolo nicăieri nu este reglamentat că mirosul de la producție trebuie să fie eliminat, mai ales că noi am făcut mai multe analize a aerului nostru și el nu prezintă niciun pericol. Totuși, pentru a liniști toți locuitorii, noi o să instalăm un aparataj care ne va permite să eliminăm definitiv orice miros.

Acum câteva săptămâni, Chișinăul a fost invadat de un miros insuportabil. Ulterior, Apa-Canal Chișinău care deține stația de epurare a declarat că sursa mirosului nu este doar stația

Acum câteva săptămâni, Chișinăul a fost invadat de un miros insuportabil. Ulterior, Apa-Canal Chișinău care deține stația de epurare a declarat că sursa mirosului nu este doar stația de epurare, ci și o fabrică de prelucrare a peștelui și una de alcool. Câteva zile mai târziu, Ministerul Mediului s-a autosesizat. Responsabilii au preluat probe din apa râului Bâc, iar rezultatele au arătat că sunt depășiri, aproape de 50 de ori, ale valorilor-limita de încărcare cu poluanți a apelor uzate. De acest caz se ocupă și procurorii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Alegătorii din Călineşti vor fi chemaţi din nou la urne

Curtea Supremă de Justiţie a menținut decizia Curţii de Apel Bălţi prin care a fost …