4 aprilie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Reprezentanții raionului, alături de producătorii din Orhei au participat la Expoziția Națională „Fabricat în Moldova” | VIDEO

Uniforme, încălțăminte, mezeluri, prune uscate și miere ecologică pură – sunt doar câteva din produsele autohtone pe care cei 4 antreprenori, din municipiul Orhei, le-au prezentat la Expoziția Națională „Fabricat în Moldova” 2020. Standurile au atras atenția vizitatorilor, care nu au ezitat să deguste deliciile care sunt comercializate și pe piețele externe.

Mierea procesată și ambalată în Orhei a cucerit demult consumatorii din Franța, lucru care îi încurajează pe producătorii locali să depună eforturi în continuare pentru identificare unor noi piețe în afara țării.

Mierea care pleacă în Europa este mierea polifloră, care este colectată în Republica Moldova, și miere de salcâm. La expoziție, noi, suntem prezenți, de asemenea, cu amestecuri, miere cu mix-uri din fructe uscate, nuci.

Iar acest bărbat, împreună cu familia sa, și-a creat o afacere cu fructe uscate. Datorită investițiilor pe care le-a făcut, capacitatea de producere ajunge, anual, la 100-150 de tone. Astfel, după prelucrare, prunele, merele, caisele, piersicile, dar și măceșul sunt vândute în țară.

Acum am încercat să facem un mixt din fructe: prune, piersic și caise. Sperăm să găsim niște parteneri care să conlucrăm mai departe, sau cu magazine, pentru export.

Susținerea antreprenorilor este o prioritate pentru autoritățile locale, motiv pentru care au decis să fie alături de ei și la expoziția, care se desfășoară în Chișinău. Iar Consiliul Raional Orhei a sprijinit participarea acestora la eveniment.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: Toată echipa noastră, atât de la conducerea raionului, cât și cea de la municipalitate, suntem în permanență interesați de dezvoltarea noilor locuri de muncă și de aceea, cu siguranță, vom ajuta producătorii și în continuare, pe parcursul anilor.

VICTOR PERȚU, vicepreședintele raionului Orhei: Astăzi avem seminare cu toți agricultorii din raion, pentru a promova idei noi. Aducem experți pentru a le arăta ceva ce până acum nu a fost implementat.

Autoritățile raionale afirmă că susținerea agenților economici autohtoni, atât la nivel local, cât și național, este un lucru indispensabil pentru o economie echilibrată a fiecărui stat.

DINU ȚURCANU, președintele Raionului Orhei: Mi-e rușine să constat că procurăm lapte din Ucraina sau România, să constat că în piețele agricole 99% dacă nu este din Belorusia e din Turcia, sau China.

Expoziția Națională ”Fabricat în Moldova” 2020 va fi deschisă până în data de 02 februarie.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: +14 lucrători medicali, testați pozitiv la coronavirus. Numărul total ajunge la 50

Din cele 32 de cazuri noi confirmate de COVID-19, aproape jumătate sunt lucrători ai sistemului …