Știrea zilei

Producătorii agricoli din Orhei, despre inițiativa Consiliului Raional și a Partidului „ȘOR”: Este o soluție la această etapă

Inițiativa autorităților raionului Orhei și a Partidului „ȘOR” de a sprijini producătorii mici și mijlocii din sectorul agrar din raion este una binevenită și reprezintă o soluție pentru ei la această etapă.

Afirmații în acest sens au făcut reprezentanții sectorului agrar din raionul Orhei în cadrul emisiunii „Ora Locală” de la Orhei TV.

Consilierul municipal și raional Denis Țepordei, liderul Cooperativei agricole „Comuna de vis”, spune că inițiativa autorităților raionale le va fi de mare ajutor mai ales pe producătorii de legume de seră.

„Au fost create oportunități bune pentru stabilirea unor relații bune între producătorii autohtoni, în special pentru crescătorii de legume de seră. În condițiile în care exportul a fost oprit, credem că inițiativa este o soluție bună și pentru apicultori”, a declarat Țepordei.

Denis Țepordei a menționat că interacționarea directă dintre producători și unitățile comerciale ar putea să le asigure o piață de desfacere permanentă și de lungă durată.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu a menționat la emisiune că inițiativa de sprijinire a producătorilor agricoli vine să susțină producătorii mici și mijlocii care s-au pomenit în dificultate după ce piețele agricole au fost închise.

„Ne-am gândit că rețeaua de magazinele sociale este una mare și acoperă fiecare localitate din raion. La inițiativa lui Ilan Șor, rețeaua de magazine stă la dispoziția producătorilor agricoli locali”, a spus Dinu Țurcanu.

La rândul său, primarul mun. Orhei, Pavel Verejanu, consideră că inițiativa de la Orhei poate fi aplicată și în alte localități din țară.

„Poate fi o inițiativă de susținere a agricultorilor din țară. Îndemn colegii mei primari care caută în aceste zile soluții pentru susținerea producătorilor agricoli locali să prea acest model de la Orhei”, a menționat Pavel Verejanu.

Precizăm că ieri, Consiliul Raional Orhei, în parteneriat cu Partidul „ȘOR”, a lansat un program care prevede susținerea producătorilor agricoli prin asigurarea instrumentelor pentru comercializarea produselor agricole în alimentarele și rețelele comerciale din raion, în special prin rețeaua de magazine sociale „MeriȘor”, care numără peste 300 de mii de beneficiari, scrie orhei.md.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 151 de persoane s-au infectat cu COVID-19. Bilanțul deceselor ajunge la 233

Încă 151 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate astăzi, după procesarea a 1.267 …