Știrea zilei

Procurorii vor mandate de arest pentru deputații Marina Tauber și Reghina Apostolova | VIDEO update

Procurorii au depus un demers la judecătoria Ciocana, prin care cer mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele deputatului Partidului Politic ”ȘOR”, Marina Tauber.

Marina Tauber a fost adusă la Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana, fiind înconjurată de mascați și nu a fost lăsată să discute cu presa. Ședința de judecată a avut loc cu ușile închise. Tauber se declară nevinovată și afirmă că tot ce se întâmplă acum este o răfuială planificată, la comanda șefului statului, Igor Dodon.  Până la această oră, magistrații  nu au anunțat încă o decizie despre aplicarea măsurilor privative de libertate în cazul deputatului  Marina Tauber.

După ședința în care procurorii au cerut 30 de zile de arest pentru Marina Tauber, aceasta a declarat că ridicarea imunității de deputat și arestarea s-au făcut la comanda  președintelui Igor Dodon.

MARINA TAUBER, deputat Partidul Politic „ȘOR”: „Totul este făcut la comanda lui Igor Dodon. Iată nu-mi dau voie să dau declarații, deși este contra legii. Eu am spus, dacă țineți minte, în cadrul ședinței Parlamentului că domnul Dodon dă indicații Procurorului General interimar și îndată, după câteva ore, deja am fost reținută, deși nu am părăsit locul ședinței. De mai multe ori, când am insistat ca să fie audiată doamna Greceanîi, președintele Parlamentului, pentru că soțul ei se regăsește în raporutl Kroll ca beneficiar, de mai multe ori am insistat ca domnul Greceanîi să fie audiat, dar nu s-a întâmplat.   Este o răfuială politică.”

Procurorii au depus un demers și pe numele deputatului Partidului Politic „ȘOR”, Reghina Apostolova. Ședința de judecată în cazul acesteia s-a amânat însă pentru 19  septembrie, din motivul lipsei apărătorilor.

VICTORIA FURTUNĂ, procuror: „S-a amânat ședința, deoarece nu s-au prezentat apărătorii. Unul din ei a comunicat într-o cerere că se simte rău. Acel care a primit demersul, de fapt a   deconectat telefonul. Rămâne să vedem pentru mâine la ora 12.”

Cei doi deputaţi sunt cercetaţi penal pentru că sunt bănuiți că ar fi fost implicaţi în frauda bancară. Se întâmplă, chiar dacă președintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputatul Ilan Șor a declarat că, în  conformitate cu depozițiile sale anterioare, niciun membru al echipei sale nu poate fi reținut.

Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute la 16 septembrie, la intrarea în municipiul Orhei, în timp ce  se îndreptau spre o întâlnire cu alegătorii. Ofițerii CNA nu au prezentat niciun document oficial și nici motivul reținerii. Cele două au fost reținute înainte ca deputații majorității  parlamentare să voteze asupra ridicării imunității, lucru interzis de legislație.

Ulterior, procuratura a anunțat că acțiunea ar fi fost necesară pentru că cele două ar fi încercat să fugă, lucru infirmat de reprezentanții Partidului ”ȘOR”, care au declarat că Tauber și Apostolova se îndreptau spre o întâlnire cu alegătorii. Dovada faptului sunt și imaginile postate pe internet. Unii dintre simpatizanți prezenți la fața locului au avut avut de suferit după ce polițiștii au intervenit în  forță pentru a dispersa mulțimea. În acest sens, a fost depusă și o plângere la poliția din Orhei. Amintim că cererea de ridicare a imunității parlamentare a procurorului a fost votată cu 56 de votri de deputații blocului ”ACUM” și PSRM. Fracțiunea Partidului Politic ”ȘOR” consideră solicitarea procurorului general interimar de a ridica imunitatea parlamentară deputaților Marina Tauber și Reghina Apostolova drept o dovadă în plus a subordonării justiției de către actuala guvernare, un act de răzbunare politică personală a președintelui Dodon și o nouă tentativă de subminare a  opoziției politice.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ședința Parlamentului, eșuată. Marina Tauber: Este o nouă acțiune de uzurpare a puterii în stat | VIDEO

Socialiștii și democrații au ignorat ședința Parlamentului în care premierul, Ion Chicu, urma să prezinte …