Știrea zilei

Procurorii cer mandat de arest pe numele lui Plahotniuc într-un nou dosar penal | VIDEO

Procurorii au cerut mandat de arestare pe numele fostului președinte al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Informația a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune șeful interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Ion Caracuian. Potrivit lui, fostul liderul PDM este vizat într-un nou dosar penal privind frauda bancară.

Potrivit procurorilor, mandatul de arestare este solicitat în baza a trei capete de acuzare.

ION CARACUIAN, șef interimar al PCCOCS: „Spălare de bani, escrocherie și organizarea și conducerea unei organizaţii criminale. Fiind citat la domiciliu, persoana nu a dat curs citaţiei. Din informaţia de care dispunem, nu se află pe teritoriul Republicii Moldova şi din această cauză a apărut necesitatea şi am înaintat un demers către judecătorii de instrucţie pentru a obţine mandat de arest pentru un termen de 30 de zile. Vedem ce spune instanţa.”

Am încercat să obținem un comentariu din partea avocatului fostului lider democrat, Vlad Roșca, acesta însă nu a răspuns la apelurile noastre.

Precizăm că demersul procurorilor va fi examinat la ora 15:00 de către magistrații Judecătoriei Ciocana.

Amintim că, acum câteva zile, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că principalul beneficiar al furtului miliardului ar fi Vlad Plahotniuc.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pedeapsă penală pentru demnitarii care nu execută deciziile Curții Constituționale

Persoanele cu funcție de demnitate publică ar putea fi trase la răspundere, inclusiv penală, pentru …