22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Procurori cu nume grele, vizați într-o cauză penală | VIDEO

Procurorii Adriana Bețișor și Andrei Baeșu, care au investigat materialele legate de frauda bancară, sunt cercetați penal. Declarația a fost făcută de către avocatul Ion Crețu, la un post privat de televiziune. Serviciul de presă al Procuraturii Generale ne-a confirmat că, la începutul acestui an, a fost pornită o cauză penală pe fapte de amestec în înfăptuirea urmăririi penale la investigarea fraudei bancare, însă a refuzat să dea nume, menționând că, curând, instituția va veni cu informații pe acest caz. De cealaltă parte, Adriana Bețișor refuză să comenteze declarațiile lui Ion Crețu, iar Andrei Baeșu nu a răspuns, deocamdată, apelurilor noastre.

Potrivit avocatului Ion Crețu, care reprezintă interesele condamnatului Veaceslav Platon, Adriana Bețișor și Andrei Baeșu sunt cercetați penal pentru escrocherie, abuz de serviciu și participare în cadrul unui grup criminal organizat, în urma unei plângeri, depusă de către el și alți colegi de-ai săi avocați.

Acesta afirmă că, prima plângere în privința celor doi procurori a fost depusă pe numele fostului procuror general interimar Dumitru Robu, la data de 13 noiembrie 2019, fără a fi pornită vreo investigație timp de aproape o lună, după care s-au adresat procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Contactată de reporterul nostru, ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru ne-a comunicat că, la începutul acestui an, Alexandr Stoianoglo a pornit o cauză penală pe fapte de amestec în înfăptuirea urmăririi penale la investigarea fraudei bancare și altor infracțiuni, de către unii factori de decizie și unii procurori de nivel executiv din cadrul Procuraturii Anticorupție.”În prezent, sunt vizate aspecte de procedură penală care trebuie respectată, iar divulgarea lor ar putea afecta anumite drepturi procesuale ale participanților pe acest dosar”, a precizat Vieru.

Adriana Bețișor susține că nu cunoaște despre existența dosarului și refuză să comenteze declarațiile avocatului Ion Crețu.

ADRIANA BEȚIȘOR, fost șef interimar a Procuraturii Anticorupție: „Idee nu am despre ce vorbește domnul Crețu și chiar nu vreau să comentez niște declarații făcute publice, evident, cu diferite scopuri meschine, pe care le are. Nu cunosc despre niciun dosar penal și chiar nu am ce să comentez.”

Adriana Bețișor a ajuns în vizorul opiniei publice în special după ce a instrumentat dosarul privind frauda bancară, dar și cel al fostului premier Vlad Filat. Andrei Baeșu este procurorul care a reprezentat acuzarea de stat și în dosarul lui Veaceslav Platon.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 15.000 de euro din bugetul de stat pentru CEDO să radieze de pe rol câteva dosare

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat deciziile de radiere de pe rol în cauzele …