29 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Procurori cercetați penal, după ce s-ar fi amestecat în procesul de urmărire penală la investigarea „furtului miliardului”

Anumiți factori de decizie și procurori de vârf din Procuratura Anticorupție, numele cărora nu se fac publice, s-ar fi amestecat în urmărirea penală pornită în cauza fraudei bancare. Informația a fost confirmată pentru AGORA de serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit ultimelor informații, procurorul Alexandr Stoianoglo a pornit, la începutul acestui an, o cauză penală pe fapte de amestec în înfăptuirea urmăririi penale la investigarea fraudei bancare și altor infracțiuni, de către unii factori de decizie și unii procurori de nivel executiv din cadrul Procuraturii Anticorupție.

„În prezent, sunt vizate aspecte de procedură penală care trebuie respectate, iar divulgarea lor ar putea afecta anumite drepturi procesuale ale participanților pe acest dosar. Va asiguram însă că în curând vom ieși cu informații și pe acest caz”, a comunicat pentru AGORA șefa serviciului de presă al PG, Maria Vieru.

Amintim că, acum câteva zile, procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a declarat că, până în prezent, ancheta pe dosarul fraudei bancare s-a mișcat greu, fiind constatată favorizarea anumitor părți implicate în dosar sau tergiversarea documentării unor fapte.

„Subiectul fraudei bancare este unul destul de complex și din acest motiv aprecierile ce urmează a fi date prestației procurorilor implicați vor fi făcute după o serie de activități procesuale”, a declarat Stoianoglo.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un copilaș de câteva luni a ajuns la spital după ce s-a lipit de un cuptor fierbinte, la Țîbuleuca

Un copil de 5 luni a ajuns la spital după ce a suferit arsuri la …