23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Procuratura Generală nu va verifica proveniența banilor pentru vacanțele de lux ale lui Dodon

Procurorul general a explicat că nu instituția pe care o conduce trebuie să verifice proveniența banilor din care Igor Dodon a călătorit, ci Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Acesta a fost răspunsul lui Alexandr Stoianoglo, când a fost solicitat pentru o reacție la decizia liderului PPDA, Andrei Năstase, de a depune un denunț penal în acest sens, scrie realitatea.md.

„Procuratura Generală nu este un organ de control, ci unul de urmărire penală. Avem ANI pentru asta, adică plângerile asemănătoare (n.r. ca cea a lui Andrei Năstase) se depun la organele competente”, a punctat Alexandr Stoianoglo.

Amintim că, azi, Andrei Năstase a susținut o conferință de presă în fața Procuraturii Generale la care a anunțat că-i cere procurorului general să inițieze urmărirea penală pe președintele țării, Igor Dodon, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de corupție și îmbogățire ilicită. A depus și un denunț penal semnat de circa 2.000 de persoane.

Anterior, colegul său de partid, deputatul Alexandru Slusari, a expediat un demers către ANI și Serviciul Fiscal de Stat și tot a cerut verificarea cheltuielilor făcute de Igor Dodon pentru vacanțele de lux.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație unui consilier municipal din partea Partidului „ȘOR”, o stradă a capitalei va fi reparată | VIDEO

Autoritățile municipale au început lucrările de reparație pe strada Haltei, din regiunea Gării Feroviare, în …