23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Procuratura Generală nu va examina proveniența banilor din care a călătorit Igor Dodon | VIDEO

Procuratura Generală nu va examina proveniența banilor din care Igor Dodon a călătorit. Procurorul general a explicat că nu instituția pe care o conduce trebuie să verifice acest lucru, ci Autoritatea Națională de Integritate. Declarația vine după ce liderul PPDA, Andrei Năstase a depus la Procuratura Generală un denunț penal în acest sens.

„Procuratura Generală nu este un organ de control, ci unul de urmărire penală. Avem ANI pentru asta”, a punctat Alexandr Stoianoglo. Asta după ce Andrei Năstase a susținut o conferință de presă în fața Procuraturii Generale la care a anunțat că-i cere procurorului general să inițieze urmărirea penală pe președintele țării, Igor Dodon, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de corupție și îmbogățire ilicită. Năstase a depus și un denunț penal semnat de circa 2.000 de persoane.

Anterior, colegul său de partid, deputatul Alexandru Slusari, a expediat un demers către ANI și Serviciul Fiscal de Stat a cerut de asemenea verificarea cheltuielilor făcute de Igor Dodon pentru vacanțele de lux. Contactat de noi, reprezentantul serviciului de presă al ANI, Victor Moloșag ne-a confirmat parvenirea, la data de 22 ianuarie a demersului depus Alexandru Slusari. Autoritatea urmează să examineze documentul în minim 15 zile lucrătoare, după care petiționarul va fi anunțat printr-o scrisoare despre rezultatele examinării demersului. Responsabilul de la ANI ne-a mai comunicat că vor veni mai târziu și cu informația dacă ANI a recepționat un asemenea demers și de la Andrei Năstase, dar și dacă anume Autoritatea Națională pentru Integritate este instituția competentă care trebuie să verifice proveniența banilor din care Igor Dodon a călătorit în vacanțele de lux.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Moldoveni, plasați în carantină după ce o femeie chineză, suspectă de coronavirus, a fost dată jos din trenul Kiev-Moscova

O femeie chineză de 41 de ani a fost scoasă dintr-un tren în stația Suzemka …